Vrolijke kleuren op de kortste dag

Baboeska kaart

Vanavond om 23.23 uur is de zonnewende! Dan wordt het elke dag weer een beetje langer licht. Deze vrijdag 21 december is de kortste dag van 2018. Morgen is het volle maan en er komt een meteorenzwerm aan: een uitzonderlijke hemelse kerstontmoeting en daar houden we wel van. Die volle maan zo vlak na het winterpunt wordt ‘koude maan’ genoemd. Daar ga ik zeker even naar kijken!

Hou je meer van ‘warme kleuren’? Ik heb nog een foto liggen en die praat ik wel even aan elkaar. Zo aan het eind van het jaar wil ik nog wat foto’s ‘opmaken’ en deze was nog niet aan bod gekomen (met al m’n ernstige blogjes). Ik kreeg de kaart van een bloglezeres als felicitatie voor m’n vijfjarig bloglustrum. Hij hangt nu gezellig tussen de kerstkaarten op het prikbord. De foto hieronder maakte ik van een handwerkje wat ook al een tijdje wachtte op een momentje. Dit borduurwerkje herkende ik van de voorkant van een complete merklappenset: een ideaal kadootje voor een handwerkliefhebber die graag wil dat dochterlief óók van borduren gaat houden. Nou heb ik net vanmorgen gezegd dat ik even ga stoppen met shop-dingen maar dat blijkt dus lastig. Deze nog even…

En zo’n foto (hieronder) krijg je dus als er te weinig daglicht is: deze maakte ik zojuist met kunstlicht. Niet goed. Er zijn trouwens veel studies die het belang aantonen van voldoende daglicht. Als we er te weinig van ervaren heeft dat een negatieve invloed. Wat je daaraan kunt doen? Jezelf opvrolijken met vrolijke baboesjka’s of een bomenborduurwerkje in zonnige kleuren.
Maar de wetenschap dat om 23.23 uur de dagen weer gaan lengen doet ook al wat! Vrolijk worden van de Solstitium!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.