Wandeling door tuinen landgoed Twickel

Rotstuin op landgoed Twickel in Delden
Van emoties word je moe. En van een wandeling in een prachtige landschapstuin Vijver rond kasteel Twickelkom je weer bij. We maakten gisteren de laatste keer de rit naar een ziekenhuis in Twente, waar m’n man precies een jaar geleden een hartoperatie onderging. Er was een laatste controle-afspraak. Alle herinneringen waren ook bij mij weer naar boven gekomen en we beleefden de dag intens. Eerst ’s morgens samen even naar de antiekmarkt, daarna gelijk door. Onderweg tijd genoeg om te praten. Afsluiting van een herstel-jaar.
Bij heel Nederland zijn er deze week ook weer herinneringen boven gekomen. Precies een jaar geleden stortte er een vliegtuig neer. Op die warme tropische dag in juli. De berichtgeving maakte dat iedereen zich betrokken voelde. We zagen en beleefden veel emoties. Een nationale ramp.

Voor ons was het fijn om een prachtige wandeling te maken op landgoed Twickel bij Delden. Na de De tuin in kruissteekcontrole-afspraak reden we daar naar toe. We dachten terug aan ons eigen proces. Herstel. Terugkeer van krachten. De allereerste wandeling. Weer aan het werk. Zin om weer wat aan te pakken. Normalisatie van het leven. En blijdschap daarover.
Maar toch ook die emoties van spanning en opluchting die er even uitkwamen. Gewoon even een huilbuitje. Omdat die emoties van een jaar geleden weer terugkwamen. Zo gaat dat met gedenkdagen. Heel Nederland beleeft vandaag de eerste gedenkdag van een nationale ramp. En wij een gedenkdag van een geslaagde operatie.
Tuinen zijn bijzondere plekken om tot rust te komen. De tuin waarin wij gisteren konden wandelen behoort tot de top. Prachtig onderhouden, toegankelijk, rustgevend. We dronken koffie in de oranjerie met uitzicht op het kasteeltje en waren dankbaar en blij.
Tuinen zijn ook een krachtige inspiratiebron voor kunstenaars en ontwerpers. Met plezier plaats ik één van m’n mooie kruissteekboeken in m’n shop: De tuin in kruissteek. Het is maar aan enkelen voorbehouden om op zo’n kasteel te wonen, en ook komt het niet zo vaak voor dat we in de gelegenheid zijn om op zo’n landgoed een wandeling te maken. Maar borduren is gelukkig ook rustgevend!

Uitzicht op kasteel Twickel

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kussentje

Boek van Kaffe Fassett at the V&A

Borduurwerken met blauwe druifjes

Internet-bruggen

Reacties

 1. Prachtig landgoed , Twickel, dat moet ik onthouden.

  Fijne dag vandaag,

  Brigitte

  • Margriet zegt:

   Diep verscholen in Twente, maar toch vlakbij de snelweg: een hele mooie omgeving. En dat landgoed is een aanrader als je in de buurt bent.

 2. Margriet zegt:

  Update: het boek “De tuin in kruissteek” is besteld en niet meer in m’n shop.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen