Wandeling in Krimpenerwaard

Op de eerste Pinksterdag wachtten we tot het droog werd, stapten toen in de auto en reden naar Zuid Holland waar een beetje meer of minder regen nauwelijks uitmaakt. We maakten een wandeling in een uitermate nat en zompig gebied: de Krimpenerwaard.

We volgden de Zwarte Stern route en boften dat we ook diverse keren deze trekvogel konden zien vliegen. Laag over de weilanden scherend.

Alles is laag in de Krimpenerwaard. Eindeloos laagland, zo ver je kunt kijken. Al dat lage land onder een hoge hemel. Weidse vergezichten over veen-, polder- en weiland. De Hollandse weidse wolkenluchten zijn beroemd, en op Pinksteren spreken ze nog meer aan. Heerlijk om zoveel lucht te zien!

En heerlijk om zoveel groen te zien! M’n mobiel kwam telkens uit een klein tasje, wat ik vandaag voor het eerst in gebruik nam. Ideaal tasje, vond ik.

In de verte ligt Rotterdam. Verschillende keren zien we vanaf onze positie midden in het Groene Hart de hoge gebouwen van de grote stad liggen. Op de foto hieronder is het sinds twee maanden hoogste gebouw van Nederland zichtbaar, maar dan moet je het wel weten. Het is het grijze streepje precies middenop de horizon. Dit gebouw is de Zalmhaventoren, en wordt nog een beetje hoger.

Veel lucht, water en bloemen op deze Pinksterwandeling. Alsof hemel en aarde samenkwamen.

1 gedachte over “Wandeling in Krimpenerwaard”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.