Wandeling op Wereldtijdpad

Appeltaart langs sloot

Het Wereldtijdpad is een bijzondere en unieke  wandelroute. Je loopt er namelijk ‘deur de tied’ (Twents voor: door de tijd). Dat leek me wel wat, want op zaterdag had ik een studiedag bijgewoond Paneel langs wereldtijdpadover de dood, hoe daar in de loop van de geschiedenis tegenaan is gekeken. En een wandeling op het Wereldtijdpad op zondag sloot daar wel bij aan. Ik had er eens wat over gelezen, over die wandelroutes, die uniek zijn voor Nederland en nu wilden we dat eens uitproberen. Langs de kant van de weg staan 2000 paaltjes met gebeurtenissen uit alle jaren van onze jaartelling. Al wandelend sprokkel je dus allerlei wetenswaardigheden bijeen, die op die paaltjes staan vermeld. Je kunt lang niet alles in één keer in je opnemen (anders kom je aan wandelen nauwelijks meer toe), en ik ben zeker van plan om nog een keer te gaan. Ook omdat het gewoon een mooi wandelgebied is. Dat gebied ligt in Salland, tussen Rijssen en Holten, en wij vonden het de moeite waard om een keer naar toe te rijden.

Appeltaart op picknickkleedje
Wat natuurlijk ook de moeite waard was, was de appeltaart die ik mee had genomen. Lekker aards! We zijn al ruim een week in november, maar met het zachte weer konden we gewoon langs de kant van de weg nog picknicken. Een kleedje van Beiers Bont maakt het af. Deze kleedjes zijn vaak te koop op verkopingen van het Rode Kruis. Ze worden door ouderen gemaakt volgens traditionele werkwijze. Ik heb ze altijd leuk gevonden. En zo’n handgemaakt kleedje past goed bij zo’n Hollandse picknick langs de nog altijd groene weiden. Ik heb er ook een paar in m’n shop (daar zit deze rode ook tussen).

DSCF0783
En nu gauw op weg, want m’n kies staat nog onder hoogspanning en die gaat er nu uit. Die kies is na alle trouble nu ook ‘uut de tied’.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Uitgebloeide en geborduurde tulpen

Protestants en katholiek merklapje

Hardanger: klassiek handwerk opnieuw ontdekt

Oude telefoons T65

Reacties

  1. Jee wat leuk en zo dicht bij mij in de buurt. Bedankt voor deze tip. Wandelen vind ik erg leuk
    Lieve groetjes
    Tertia

    • Margriet zegt:

      Hoi Tertia, Ik krijg de indruk dat heel veel handwerksters ook van wandelen houden. Is natuurlijk ook een goede afwisseling voor als we al te lang met de naalden bezig zouden zijn. Mede dankzij jouw populaire Crochet Along is de handwerkwereld een echte community-gebeuren geworden. Misschien gaan we ook nog wel eens met elkaar wandelen?

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen