Wandeling


Binnenkort gaan het park rondom het Jachtslot Het Oude Loo weer dicht voor publiek. Twee maanden per jaar is het opengesteld, en in die maanden proberen we altijd wel een keer een wandeling daar te maken. “Even kijken of de Rhododendrons nog bloeien, even kijken of we een IJsvogeltje zien vliegen, even ervaren hoe het is op zo’n mooie warme dag in het bos te lopen.
Er was weer zoveel moois te zien. In het water dreven de uitgebloeide paarse bloemen van de sierheester, en in de vijver bij de theekoepel dreven de waterlelies. De ene keer drijft er van alles, de andere keer dreigt er van alles. Want zou het nou wel goed gaan met m’n been? Ik was wel op weg gegaan voor een mooie wandeling, maar ik begon me toch wat zorgen te maken over m’n been wat zo aan het opzwellen was. Een dag eerder was ik door een beest gestoken en had daarbij flink wat gif binnen gekregen. Ik nam me voor om op maandagochtend eerst maar eens de dokter te bellen. Daar ben ik net geweest, en nu krijg ik anti-histamine pilletjes, voor als ik misschien nog eens wordt gestoken. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat ik een veel te heftige reactie kreeg op een insectensteek. M’n been is over een lengte van 30 cm. opgezwollen en voelt pijnlijk aan.

Voor de reactie die ik nù heb, daar helpt geen pilletje meer tegen. Kwestie van dat m’n lichaam het gif weer moet wegwerken. Dus ik wou eigenlijk alleen zeggen: is wel leuk, die mooie plaatjes die ik laat zien. Maar het ‘lekker wandelen in de natuur’ is niet altijd zo simpel als het lijkt.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Twee kussens

Tijdschriften voor Kunsthaken

Keppeltje uit de Joodse traditie

Wandkleed kraanvogels

Reacties

 1. Hennie zegt:

  Heel veel sterkte! (Maar het blijven desondanks mooie foto’s…)
  Hartelijke groeten,
  Hennie

 2. Oei!!! Da’s minder.
  Ik hoop dat het gif snel weg is.

 3. Margriet Hof zegt:

  Bedankt voor jullie meeleven. Ik heb nu al een paar keer gemerkt dat een insectensteek bij mij een hele heftige reactie geeft, dus vandaar dat ik nu graag die anti-histamine pilletjes wilde hebben. Hoewel ik natuurlijk hoop dat ik ze nooit nodig zal hebben.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen