Wandkleedje van vroeger

Denken aan ‘vroeger’  kan op veel manieren.
‘Vroeger’ had impact op ons. Hoe we ons ontwikkelden tot wie we nu zijn werd voor een groot deel ‘vroeger’ al bepaald. Toen we nog klein waren.
De gezinnen waarin we in opgroeiden, de lesmethoden van de scholen waar we naar toe gingen, wel of niet ‘erbij horen’, dat had allemaal invloed. En ook de muziek die we hoorden, de kleren die we droegen, de huizen waarin we woonden, de kansen die we kregen, de dingen die we zagen. Al die dingen (en nog veel meer) droegen bij aan onze vorming.

Wie ‘klein’ was in de zestiger en zeventiger jaren, was omringd door moderne uitingen van een nieuwe stijl en nieuwe tijd. Strakke vormgeving drong door in allerlei weergaven. En dus ook in handwerk. Dit wandkleedje voor de kinderkamer is zo’n typisch jaren zestig handwerk waar je van alles van kunt vinden. Mooi of lelijk. Wat je ervan vindt is eigenlijk ook grotendeels bepaald door wat je mooi (of lelijk) bent gaan vìnden. Als je die persoonlijke beoordeling loslaat, dan blijft over dat dit wandkleedje een ‘mooie’ weergave is van ‘vroeger’. En dat is dan ergens in de zestiger jaren.

1 gedachte over “Wandkleedje van vroeger”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.