Warmetruiendag

Vandaag is het Warmetruiendag. Mensen, bedrijven en scholen houden ludieke, duurzame acties om anderen die dat nog niet doen of weten op te roepen om de kachel iets lager te zetten en een warme trui aan te doen. Wat ik persoonlijk lastig vind is dat openbare gebouwen en ruimtes vaak zo achterlopen bij de ontwikkeling om een beetje te bezuinigen op stookkosten. Het is daar vaak veel te warm. En vooral als het winter is, en je zelf wèl graag een warme trui aan wilde omdat je door de kou moest om ergens te komen, dan is het vervelend als je vervolgens op de plaats van bestemming veel te warm gekleed blijkt te zijn. Omdat ze dáár het nog wel veel te warm hebben gestookt. Deze winter overkwam mij dat – ondanks de energiecrisis – een paar keer.

Dus daarom is de oproep van Warmetruiendag wat mij betreft vooral gericht aan beheerders van openbare gebouwen, en ook bijvoorbeeld beurzen. Verandering kost een tijdje maar kan uiteindelijk wèl komen. Gister was ik op de Handwerkbeurs en daar heerste voor het eerst een heel aangenaam klimaat: niet te warm! Ik hoorde ook andere mensen  erover praten dat ze de verandering opmerkten. Het kwam de hele sfeer gewoon ten goede. Als je kijkt naar de foto’s op de website van eerdere edities van de Handwerkbeurs dan zie je veel mensen met blote armen omdat het gewoon te warm was. Maar gister zag ik veel vrouwen met prachtige gebreide truien, en iedereen kon haar trui aanhouden! En ook géén muziek, daar had ik meerdere malen om gevraagd of die muziek alsjeblieft uit mocht.
Zo lijkt het er dus op dat veranderingen uiteindelijk wel kan komen, maar het duurt een tijdje.

Vandaag dus Warmetruiendag. Ik maakte een foto van een paar truien die ik zelf breide, en ik heb zin in nog meer te breien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.