Wasbloem

Mijn Hoya Carnosa, Grote Wasbloem, kreeg ik ooit als stekje van m’n hospita en dat is al heel lang geleden. Met planten is het zo dat je gewoon nooit vergeet van wie je ze kreeg, en daarom is het ook zo’n goed idee om stekjes weer door te geven. Dan kan een ander na tientallen jaren ook nog eens aan je denken.
Ik kijk altijd naar m’n Hoya vanuit m’n bed, want ik heb hem bovenop de linnenkast gezet, zodat de lange slingers twee meter naar beneden kunnen afhangen. De laatste weken was het extra leuk om ernaar te kijken, want er waren weer knoppen aan het vormen.

Maar ineens was die plant op de slaapkamer niet leuk meer. De bloemen waren opengegaan en ze stonken. Raam open hielp wel wat. Maar na twee nachten was ik het zat. Bloemen afgeknipt. Op een vaasje bleven ze niet lang goed, maar een foto geeft ze nog weer een wat langer leven.
Bloemen! Ik krijg er nooit genoeg van! M’n geappliqueerde roze flower vind ik ook geweldig! Net als m’n Hoya is deze bloem ook al tientallen jaren oud. En nog altijd mooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.