Wat handwerkende vrouwen graag doen

Paneel met vier taferelen klederdrachten

Bij al die aandacht voor klederdracht (bijvoorbeeld volgende week in Arnemuiden , waar op Blij dat ik Brei over werd geblogd) wil ik ook aansluiten door dit paneel nog een keer te laten zien. Ik blogde er eerder over, toen ik naar de Handwerkbeurs ging. “Wat doen vrouwen graag?” schreef ik toen. En het antwoord: “Elkaar ontmoeten bij bijvoorbeeld een marktkraam”. Zoals het derde paneel laat zien vonden ze dat vroeger ook al leuk! Tegenwoordig lopen die ontmoetingen ook digitaal, maar elkaar ontmoeten ‘in het echt’ is natuurlijk nog steeds onovertroffen. Door alle hernieuwde aandacht voor handwerken worden er nu ook ontmoetingen georganiseerd voor vrouwen die van breien en haken en borduren houden. Al langer zijn er bijvoorbeeld de stitch-‘n-bitch cafés, maar dit jaar zijn er ook ontmoetingen bijgekomen voor vrouwen die meedoen aan de Crochtet-along (CAL) en/of het Randje-per-Week (RPW). Ik ben nog nooit naar zo’n bijeenkomst geweest, maar ben blij dat er binnenkort bij mij in de buurt twee mogelijkheden zijn. Morgen gaGeborduurd schilderijtje spinennde vrouw in klederdracht ik naar een CAL-ontmoeting in Epe, en dan wil ik dit paneel meenemen. (Tenzij iemand het heeft besteld natuurlijk, want het staat in m’n shop.) Ik verheug me op een ontmoeting zoals op de vierde afbeelding: gezellig bijpraten over handwerk onder het genot van een kopje thee.
Opnieuw de breinaalden erbij op de foto: zodat je kunt zien hoe groot dit paneel is. Ik heb één van de afbeeldingen ook afzonderlijk te koop in m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Shalom Israël

Gehaakte zak en twee haakboekjes

Persoonlijke stoffen laten drukken via Spoonflower

Bezoek aan Hooge Crater Cemetery

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen