We have the beauty of flowers

We have the beauty of flowers! En dat is fantastisch!

Het grote boek op de foto is een catalogus van Permin of Copenhagen. Al vanaf 1854 publiceerde deze Deense uitgever patronen waardoor de geliefde borduurhobby gevoed kon worden. Bij een jubileum honderdvijftig jaar later lieten ze in die catalogus zien wat ze al allemaal hadden uitgegeven. Het begon vroeger met die handingekleurde patronen, later kwamen er patronenboeken, en nog weer later complete pakketten waar alle benodigdheden in zitten. Al die patronen hebben al heel veel handwerkplezier opgeleverd.

De randen op de foto zijn van een paar exemplaren van het boek Met liefde op linnen. Dat is eveneens een jubileum-uitgave geweest, maar dan van 30 jaar Vereniging Liefhebbers Merklappen. In dit boek wordt veel over de rijke borduurgeschiedenis verteld.

En net toen ik hiermee bezig was, kreeg ik een oud blik met die mooie tekst: We have the beauty of flowers!
Die flowers hebben borduurliefhebbers (en anderen natuurlijk) altijd al aangesproken, en het blijft mooi om ze te borduren. Het patroon van die bloemenweelde op de cover is als patroon afgedrukt in die catalogus en daarin staan ook foto’s van hoe mooi zo’n borduurwerk kan worden. Ook na 170 jaar of zo is het nog heerlijk om de beauty of flowers te borduren!

1 gedachte over “We have the beauty of flowers”

  1. Dat blik is een goed formaat voor strengetjes, mijn voorraad zit in verschillende van deze bloemenblikken. Zijn ook goed stapelbaar.
    En door die catalogus wilde ik dat pakket hebben, betekent stug doorborduren kan ik zeggen! Ben er nog lang niet, maar het wordt mooi.
    Hartelijke groeten,
    Hennie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.