We weven weer verder

Vanmorgen was er een probleempje wat ik niet kon oplossen. Het probleem bleek bij de server van deze website te liggen en zij hebben het verholpen. Een paar uur later nu, en ik wil eens even kijken of ik al weer foto’s op kan laden. Jawel hoor!

Dit geweven souvenir uit vermoedelijk Zuid-Amerika hangt al een paar jaar op het prikbord in m’n werkkamer. Vanaf dat ik het ergens kocht was ik er wèg van! Zou het speciaal voor de toeristen-industrie gemaakt zijn? Of is het een authentiek werkje en heeft een handwerk-tourist gevraagd of ze het zò mocht kopen van iemand in een verafgelegen bergdorpje? Juist het on-affe vind ik zo aantrekkelijk. Het laat zien dat weven altijd kan worden gedaan met slechts eenvoudige middelen. Een paar stokken en het is al bijna een weefgetouw, wat je aan een boom kunt ophangen. En dan die hele dunne draden, waarmee wordt geweven! Niet industriëel, maar handmatig. Altijd werden de oude patronen doorgegeven van generatie op generatie. Patronen die zo kenmerkend zijn voor een volk en streek.

Het is een mooi weefwerkje. Straks plaats ik het in m’n shop. De foto had ik vanmorgen al gemaakt, voordat bleek dat ik die foto (nog) niet kon oploaden. De tekst die ik vanmorgen in gedachten had was zoiets als: We weven weer verder, op de zoveelste corona-maandag. Het kijken naar prachtig handwerk wat mensen maakten met weinig middelen, helpt enorm om te realiseren hoe goed we het toch nog hebben! We weven weer verder aan onze dagen en doen ons best om ze een goede invulling te geven!

2 gedachten over “We weven weer verder”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.