Website bijgewerkt en aangevuld

Een website is net als een boek: het gaat om de inhoud, maar je wilt ook dat het er mooi uitziet!
Sinds het publiceren van m’n vernieuwde website is er nog flink wat gesleuteld aan de performance en kan ik melden dat er nog wat verbeteringen zijn aangebracht.
Allereerst dat de foto’s nu allemaal scherp zijn. Dat was natuurlijk wel belangrijk maar het bleek een heel gedoe om het zover te krijgen want er zat ergens een rare bug.
Vervolgens dat je weer kunt klikken op een foto om hem groter op je scherm te krijgen. Dat was altijd al zo, was even weggevallen, en die functie is nu weer terug. Een trouwe bloglezeres had gemeld dat ze het jammer vond dat het niet meer kon, en aan die opmerking kan ik dan ook de conclusie trekken dat die mogelijkheid dus zeker ook wordt benut.
Er waren wat andere issues, die te ingewikkeld zijn om uit te leggen, en al helemaal te ingewikkeld waren om op te lossen, maar mijn man is er allemaal achter gekomen hoe het zat. Het speurwerk ontlokte hem de opmerking dat software-ontwikkelaars ook niet altijd even handig zijn, want de inconsistenties en de onlogica in de programmeerwereld zijn groot.
Tenslotte de archieffunctie. Verschillenden lezeressen lieten weten dat ze de scrollfunctie misten. Die is weliswaar niet teruggekomen, want de opzet zoals ik die nu heb (als website) is echt anders dan een scroll-blog. Maar er is een functie toegevoegd, namelijk een archief-per-week. Dit komt tegemoet aan degenen die mijn blog liever niet elke dag bezoeken maar bijvoorbeeld eens per week. Dan kun je nu heel makkelijk één van de laatste 15 weken selecteren. En als je nog meer wilt lezen, kun je het archief per maand bekijken, wat nu netjes geordend is. Om dit archief te vinden druk je op het rode icoontje rechts boven.

Het is dus met een website net als een met een boek: het gaat om de inhoud maar die inhoud is aantrekkelijker als het er ook mooi uitziet. Ik kijk en gebruik bijvoorbeeld elke dag met plezier naar m’n agenda, juist omdat hij er zo mooi uitziet. En je kunt ook zelf iets moois maken voor een veelgebruikt boek. Een handwerklerares van vroeger gebruikte en bewaarde haar exemplaar van het boek Ik Kan Handwerken haar hele leven. Dit is een standaard-handwerkboek van de vorige generatie en nu weer aantrekkelijk voor de nieuwe handwerk-generatie. De ondertitel is: Praktisch Handboek voor het Vervaardigen van Alle Voorkomende Vrouwelijke Handwerken. Dit boek heb ik meerdere keren op mijn blog besproken en is ècht een boek waar alles instaat. Dus dat boek vind je wel terug ergens op mijn website, die er nu weer mooi uitziet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013