Wellfare tafelkleden

Tafelkleden op kerstmarkt

(Dit blogje is onderdeel van een kleine serie over handwerk in een verzorgingstehuis)

Contact met bloglezeressen vind ik heel leuk! Een tijdje geleden kreeg ik zomaar van iemand een Wellfare-loper toegestuurd, met een lief briefje erbij. Ze Jampotjes met kerstdekselsschreef dat ik mocht doen met de lopertjes wat ik wilde en ik dacht: ik bewaar ze wel tot het voorjaar, want ze zijn zachtroze. Ook vroeg ze wat ik van dit soort kleedjes vond en ik gaf per mail als antwoord dat ik ze in de loop der jaren ben gaan waarderen. Toen ik jong was, vond ik ze oudbollig en haalde er mijn neus voor op (net zo eigenwijs als iedere jongere), maar later zag ik hoe mooi ze waren. Ook schreef ik dat ik het fijn vind dat oudere mensen die toch graag met hun handen bezig willen blijven, dit soort werk krijgen aangereikt. Het geeft voldoening als ze toch nog iets kunnen maken.

Daarop kreeg ik weer antwoord van haar terug, en toen was ik opnieuw aan de beurt Twee doorgeregen rode tafelkledenom te reageren. We wisselden nog wat gedachten uit over dit soort Wellfare-werk en toen ik mijn laatste mailtje had verzonden ging ik naar de verkoping bij mij in de buurt. En ja: daar lagen ze weer! Nu niet in pastel roze maar in mooi fel rood! Perfect geschikt voor kerst! Met de recente mail-wisseling nog in gedachten vond ik dit een leuke vondst. Ik besloot er twee te kopen, om ze in m’n shop te zetten. Ik ben benieuwd of iemand het leuk vind om deze nog voor de kerst te kopen, en als dat zo is dan voel ik me gestimuleerd om in de toekomst nog eens vaker artikelen uit het verzorgingstehuis door te verkopen. Rijk zal ik er niet mee worden, maar ik wil eigenlijk graag op deze manier aandacht vragen voor het mooie werk wat oudere mensen nog maken. Het zijn echt pr√†chtige kleden! En natuurlijk ook: helemaal Flow!

Ik weet helemaal niet hoe deze kleedjes heten. De naam Wellfare-kleedjes verzon ik zelf. Weet iemand de echte naam?
hier en hier vind je ze in m’n shop
Ook jam koop ik graag op dit soort verkopingen. Leuk om in de eigen buurt wat klandizie te geven.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kruissteken – gevleugeld en op wielen

Tasjes, blauw met een klein accentje geel

Zelf bezig met wol

Herfst borduurwerk

Reacties

  1. Tja, geen idee of zulke kleedjes, lopertjes wel een naam hebben.
    Ik ken dit van vroeger als de techniek ruitveranderen.

  2. Margriet zegt:

    Update: Ik kreeg reactie van een bloglezeres dat deze kleedjes gemaakt zijn van de stof Beiers bont, en daarom ook zo heten.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen