Wereld koffiedag

Op 1 oktober is het de Internationale Dag van de Koffie, oftewel Wereld Koffie Dag. Op deze dag staat alles wat met koffie te maken heeft centraal. Vooral wordt er aandacht gevraagd voor een goed loon voor de boeren die de koffiebonen verbouwen. In de koffie-producerende landen wordt deze dag uitbundiger gevierd dan in het westen, maar de aandacht begint te groeien.
Koffie en bananen waren de eerste produkten die een fairtrade label konden krijgen wanneer deze op een eerlijke manier zijn verhandeld en inmiddels weten we hoe belangrijk het is om ‘fair’ te zijn naar de producenten.

En na al die ernst is het ook gewoon heerlijk om koffie te drinken en dat telkens uit een ander kopje te doen! Ik haalde vandaag mijn oude Froukje-mokken tevoorschijn, die ik tien jaar geleden kocht bij Blokker. Mokken met een kruissteek-motiefje! Ik was al een tijd van plan om ze in m’n shop te zetten want er zijn vast liefhebbers voor. Het is toch wat: New Bone China, bedrukt met hippe kruissteekrandjes, en daarin komt dan die heerlijke bruine koffiedrank waar we allemaal zo van houden. Of alles fair is in de wereld? Zeker niet, en van die koffiekopjes kan ik ook beslist niet garanderen dat die fabrieksmedewerkers een eerlijk loon hebben gekregen. Er is veel onrecht in de wereld, maar we mogen tòch genieten van ons kopje koffie (wat best wel gek is eigenlijk).

1 reactie op “Wereld koffiedag”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013