Weven is verrukkelijk

Het thema van het jubileum-nummer van de Federatie Landelijk Weefcontact was “Weven is Verrukkelijk”. De organisatie waarin Nederlandse mensen die weven, verven en spinnen bestond in 2002 veertig jaar en inmiddels is die vereniging dus nog wat ouder. Al die jaren van het bestaan werden vier tijdschriften per jaar gepubliceerd. Het was en is een verenigingsblad, met tijdelijke en nuttige informatie. Maar ook een tijdschrift wat twintig jaar later nog steeds interessant is om door te bladeren.

Een paar blogjes geleden plaatste ik acht Weef-tijdschriften uit deze periode in m’n shop en schreef dat ik het gewoon maar uittestte of hier belangstelling voor is. Al gauw bleek dat die belangstelling er is, en iemand vroeg welke nummers ik nog meer heb. Dus plaats ik er nu nog meer in m’n shop. Dit zijn alle nummers die ik heb met deze gelijkvormige voorkant; later komen er nog wat weef-contacten uit andere jaargangen.

In het jubileumnummer (middenop de foto) lees ik dat de redactie schrijft dat wevers uit het buitenland vaak wat jaloers op de Nederlandse vereniging. Er zijn altijd veel contacten geweest met wevers in het buitenland en ook is in de tijdschriften vaak de blik gericht naar oude weefculturen. Zo ontstonden die mooie artikelen die nog steeds interessant zijn voor nieuwe wevers om nog eens te lezen. En zo kom ik er toe om ook deze tijdschriften in m’n shop te plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.