Weven voor ’t Goeye Goet

Weefgetouw in Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum in Arnhem worden prachtig en kleurrijke textielproducten voor ’t Goeye Goet gemaakt door het weefteam van Lievegoed. Het is leuk om de mensen bezig te zien die daar een opleiding krijgen. In de museumwinkel kun je na afloop van je museumbezoek de hand-geweven hand-doeken kopen. Het aanbod van die handdoeken verschilt per seizoen en deze foto is duidelijk in het zomerseizoen nog gemaakt. Nu in het winterseizoenBoek Danske bondevaevninger 2 is het beter om even op de website van het Openluchtmuseum te kijken als je een bezoek overweegt, want ze hebben nu wat beperktere openingstijden.

Ik wil graag elk jaar wel een een keer naar dit mooie museum en ook in 2015 hoop ik er weer heen te gaan. 2015, dat is het al weer bijna een volle maand! Kan ik nog wel met deze grote 2015-foto aan komen zetten? Het was een probeersel van m’n man en hij is te mooi om te laten liggen, dus plaats ik hem. Niet elke foto leent zich voor zo’n bewerking, maar deze dus wel!

Ik heb twee specialistische boeken over weven die ik nu in m’n shop plaats. Ze zijn wat aan de dure kant want het zijn verzamelaarsboeken. Ze staan boordevol informatie en afbeeldingen van dit oude ambacht wat in vele landen is beoefend. (Sheila Hicks en Danske Bondevaevninger)

Het werk van het weefteam van Lievegoed is heel wat toegankelijker om te bewonderen en als je in 2015 de gelegenheid hebt om een keer naar Arnhem te gaan, dan hoop ik dat je die jongens en meisjes een keer aan het werk kunt zien.

2015 in gekleurde letters van weefgetouw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.