Wibra-stola

Het strand bij Breskens. Het was eind september, de zon scheen en het was heerlijk! We probeerden een strandwandeling te maken, maar telkens was er iets wat de vaart eruit hield. Even schelpen zoeken, even gewoon staan kijken, even niks. En bij die palen duurde het nog eens extra lang voordat we er voorbij waren. Gewoon zo mooi, die rij palen in de lege ruimte, eindigend in het water. En ik wist al wat ik daar wilde doen: m’n stola fotograferen!


Ik had hem weer bij me, omdat het zo’n fijne sjaal is. Het briesje is soms nèt nog wat fris, een vestje of een jas is nèt teveel en een stola is meestal nèt goed. Twee jaar geleden liet ik hem ook zien, toen was ik hem aan het haken op vakantie in Zeeland. “Wibra wol in zomers Zeeland” noemde ik dat blogje en dat werd vaak aangeklikt. Tijdenlang was het het populairste blogje. Waarschijnlijk vanwege die Wibra-wol in de titel. Een paar jaar geleden kwam het kleurverloop-garen in de mode en de Wibra-wol spande de kroon met het merk Fenna. Dat vlóóg toen de winkels uit. Je had geluk als je een paar bollen kon kopen, maar inmiddels is het garen standaard in de collectie en wie wil kan volop wibra-haken. Met kleurverloop-garen hoef je niet meer na te denken over moeilijke patronen. Het garen zorgt wel voor het effect.

En nu verheugde ik me er dus op om m’n stola van wibra-wol nog eens te laten zien. Gefotografeerd bij Breskens. Aan de overkant van de Westerschelde ligt Vlissingen, en daar hoop ik ook nog eens naar toe te gaan. Wat heeft Nederland mooie plekjes! En wat hebben we een fijne haakmogelijkheden! Oude handwerkboeken en nieuw wol: op haakgebied hebben we het goed.

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakt roze en paars tasje bij Dahlia's

Folklore

Tapisseriekussen

Geschilderde en geborduurde bloemen

Borduren in blauw

Comments

  1. Het Zeeuwse strand met de strandpalen. Voor mij is het Nederlandse strand nergens mooier. En net als jij duurt onze ‘wandeling’ over dat strand ook altijd langer dan gepland, we komen zoveel tegen dat op de foto moet, of dat meegenomen moet worden. Wij kennen vooral de kant van Walcheren, het strand tussen Vlissingen en Domburg. Geweldig, de zeeschepen die bijna over je schoenen varen………..
    Ik kan me voorstellend dat jullie genoten hebben en dat het een feest was om handwerkjes op dat strand te fotograferen.
    Prettig weekend, Tineke

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen