Wibra wol in zomers Zeeland

Gehaakte sjaal met Wibra wol
We waren een midweek in Zeeland en nu zijn we weer terug. Het was een week met tropische temperaturen en we gingen naar plekjes die je anders niet uitzoekt om te gaan zitten omdat het daar te winderig is. Nu was dat juist heerlijk! Met dertig graden zetten we onze stoeltjes bovenop een dijk en daar gingen we een tijdje naar de indrukwekkende Zeelandbrug kijken.

Haken
Of we dronken koffie op een dijkje waar het zo heerlijk rustig was dat ik er de hele dag wel wilde blijven. Maar dat deden we niet want we wilden ook nog andere dingen zien. Zeeland heeft een rijke geschiedenis en nu we er toch waren, wilden we daar ook wat van zien. Zo gingen we de monumentale kerk van Brouwershaven binnen (en daar was het lekker koel). Er waren twee gastvrouwen die op grote tafels handgehaakte sjaals en pannelappen verkochten, voor het onderhoud van de kerk. We mochten binnen geen foto’s nemen maar ik wou alleen maar zeggen: haakwerk is everywhere!

Kerk in Brouwershaven
Weer terug in het gehuurde huisje na een dagje uit in het Zeeuwse land haakte ik zelf weer verder, want ik had wat bolletjes Wibra-wol meegenomen en wilde nog een stola haken met de Fenna-wol. Deze nieuwe is voor m’n dochter, want die haakt zelf niet (dat doet haar moeder wel voor haar).

Ligbed met haakwerk
Ik was niet helemaal tevreden over deze wol. Ik vond het lichtblauwe stuk in het Wibra wol Fennakleurverloop te contrastrijk en besloot dat er telkens uit te knippen. Ik had ook een naald mee dus ik kon gelijk alles afhechten. Nu heb ik twee van deze stola’s en die gebruikte ik op onze korte vakantie ook gelijk. Want ook al is het een tropische week: deze korte sjaals zijn ideaal om even om je heen te slaan. Bovenop de dijk of als je zo’n koele kerk ingaat, of een airco-winkel. En na het zwemmen in de zee. Ik heb ze eigenlijk iedere dag wel gebruikt!

Twee gehaakte sjaals Wibra wol
Wat is Zeeland een prachtige provincie! We hadden een paar heerlijke dagen en ik wil daar nog meer over schrijven. Dat komt de komende dagen nog wel. Het is nu vrijdagavond en ik wilde jullie eerst even groeten. We deden expres de hele dag over de terugweg want ik wilde vanmorgen eerst nog even in de zee zwemmen voordat we teruggingen en daarna gingen we nog op verschillende plekken langs het water zitten. Dus nu eerst even deze blog-groet, nadat ik de afgelopen dagen even afstand nam van m’n blog. En nu verder met overschakelen naar de hitte die hier in Gelderland heel anders aanvoelt dan in de zee-provincie. Hier heb ik voorlopig geen gehaakte sjaal meer nodig!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Randje per week, een kussen en kerstzegels

Klederdrachten: Staphorst

Uitkijken en uitrusten

Vierde kerstdag of zo

Reacties

  1. Wat heerlijk dat jullie het zo fijn hadden. Hadden jullie echt nodig en zeker verdiend, na deze drukke en moeilijke periode.

  2. Uitwaaien is dus goed gelukt, fijnnn! ๐Ÿ˜€

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen