Wibra wol met breigids

Breigids

“Breien is ongetwijfeld een van de meest favoriete en creatieve vrijetijdsbestedingen van talloze vrouwen.”
Ha! Is hier een hippe tekstschrijver aan de gang geweest? Nee, dit is de eerste zin van een introduktietekst van een boekje uit ….. 1983! We leven in revival-days!
De tekst gaat verder en ik citeer: “Er zijn weliswaar diverse boeken over dit onderwerp verschenen, maar Bigot & Van Rossum’s Breigids kan met recht worden beschouwd als een standaardwerk. Alle mogelijke breitechnieken, het biezen en maken van knoopsgaten, het modelleren en het gebruik van kleur komen aan de orde …..etc.”
Dus een heel leuk boekje voor breisters die niet alleen een patroon willen nabreien, maar ook nog wat meer willen weten van de techniek.

Het leuke van deze brei-tijd vind ik dat er ook weer  volop wol te koop is. Diverse Wibra wol Silva met breigidsgrote ketens hebben weer volop wol in de schappen liggen. Daarbij is de Wibra een geliefde leverancier geworden voor veel breisters. Ze hebben hele leuke wol te koop, vaak voor schappelijke prijzen. De namen van de diverse bollen zijn allang bekend geworden. Zoals bloemen-liefhebbers het verschil weten tussen witte dovenetel en kaasjeskruid (en niet alles ‘onkruid’ noemen), zo weten kenners de namen van al die soorten Wibra-wol. Op facebook praten ze liefkozend over Saskia, Lina, Tamara, Nora, Bianca en vooral over Fenna. Ik kocht pas een paar bollen Silva, en de echte breisters weten dan al dat dat een Wibra-soort is. Allemaal reuze leuk! En voor degenen die toch graag nog wat meer wil weten van hoe je daar nou het beste mee aan de slag kunt gaan, heb ik nog wat meer leuke breigidsen te koop. Voor de foto probeerde ik het bolletje wol van de cover van deze breigids na te doen.

Nog even de ronkende laatste zin van de introduktietekst: “Deze breigids is voor de beginnende èn gevorderde breister een waardevol en uitermate nuttig bezit.”

 

Update: dit blogje was een tijdlang één van mijn populairste blogjes. Hier kwam ik er nog eens op terug en kun je ook wat lezen over Wibra-wol.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Opbergmappen Handwerken zonder Grenzen

Vintage handwerkboeken

Vintage handwerkboeken

Kunstbreien

Trendy

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen