Wie breit houdt van de Hema

Twee Hema breiboeken

De HEMA Breiboeken werden van 1976 tot 1992 met veel succes uitgegeven. Het succes was zo groot dat de Hema een paar jaar geleden kon zeggen: “Wie breit, houdt van de Hema.” Zo was het ook in die tijd: iedereen die van breien hield, ging naar de Hema voor wol en patronen. Voor al die fans en brei-liefhebbers hebben ze een paar jaar geleden de beste patronen van toen verzameld in “The Best of HEMA Breiboek”. Dat is het eerste boek op deze foto. De modellen zijn tijdloze klassiekers of sluiten aan bij de mode van nu.

De andere vier boeken op deze foto’s zijn vier van die vele breiboeken die in de loop der jaren zijn uitgegeven. Deze vier exemplaren vind je nu in m’n shop.

Drie Hema Breiboeken

En ik neem nog een alinea over uit het verzamelboek:
“De Hema breiboeken waren een begrip bij handwerkend Nederland. Elk half jaar kwam er een nieuw boek uit, vol inspirerende creaties. Ook bijzonder waren de fotomodellen die ze showden. Geen onbekende gezichten, maar nationale en internationale beroemdheden. Voor de benodigde wol, naalden en andere fournituren kon je vanzelfsprekend terecht in de Hema winkels.”Ik ben vast niet de enige vijftiger die het heel leuk vindt om die oude boeken weer door te bladeren. Sommige plaatjes ken ik nog van vroeger, en andere roepen zo’n sterke herinnering boven aan het tijdsbeeld van toen. Maar het leukst is toch wel dat breiboek van een paar jaar geleden, met dat complete overzicht van die brei-jaren. Daarin hebben ze de tijd enorm goed verstaan. Een bijzonder leuk breiboek!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Quilts in Deventer

Nachamu: troost

Tijdschriften Patchwork & Quilting

Tulpjes borduren

Comments

  1. Margriet zegt:

    Update: Het boek “The best of Hema breiboek” is besteld en niet meer in m’n shop.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen