Wilde en geborduurde bloemen

Vogelwikke en Klaproos kon ik op het juiste plekje leggen op een geborduurd tafereel van wilde bloemen. Dit borduurwerk heb ik op m’n prikbord gehangen en kijk ik in deze zomerperiode met plezier naar. Een ode aan de rijke flora van Nederland, met bloemen die veertig jaar geleden volop werden gevonden in ons land. Daarna trad de verschraling in, en werd er te vroeg en teveel gemaaid, maar inmiddels is er weer oog voor rijke bermen, die door stadsbesturen gewoon worden ingezaaid langs drukke wegen. Dan hebben we wat te kijken vanuit onze auto’s. Maar ook lopend of fietsend is het fijn om al die bloemen weer te zien, hoewel het dan weer jammer is dat ze zo snel ook al weer worden gemaaid.

Bij de geborduurde Korenbloem smokkelde ik wat met een stengel Cichorei en daarna legde ik m’n geplukte bloemen maar gewoon neer op het borduurwerk. Meer dan twintig soorten kon ik langs de Stadsring vinden. Soortenrijkdom!

2 reacties op “Wilde en geborduurde bloemen”

 1. Prachtig om te zien, zowel het borduurwerk als de bloemen!
  Wat kun jij dat toch altijd mooi combineren, handwerkjes en natuur, geweldig!
  Wij wonen sinds een jaar op een appartement en vanaf ons balkon kijken we op een brede strook grond die dit jaar is ingezaaid met wilde bloemen. We genieten er elke dag van.
  Ik geniet trouwens ook elke dag van jou blogjes!

  Groetjes, Nellie

  1. Dankjewel voor je lieve reactie! Het is ook altijd boeiend om te merken dat genieten van bloemen universeel is. Fijn voor jullie dat je een brede bloemenstrook hebt om op uit te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013