Wit en zwart borduren

De mooiste boeken (en tijdschrift) op het gebied van wit- en zwart-borduren! Dat is makkelijk zeggen, want zòveel zijn er helemaal niet. Ik vond het altijd leuk om te zien welke boeken over een bepaald onderwerp zijn gemaakt, en ze soms bij elkaar op één foto te zetten.

De laatste jaren is het aantal handwerksters die zich verdiepen in de oude handwerktechnieken toegenomen. Er zijn weer vrouwen die zich bekwamen in Richelieu- en Engels borduurwerk. In filet- en schaduwborduurwerk. In Reliëf- en Schwälmer borduurwerk. Hopelijk komt deze oude Burda over Witborduurwerk bij één van hen terecht. Hierin staan voorbeelden van al die technieken, die in een vorig borduur-tijdperk tot zulke fraaie verfijning hebben gezorgd.
De andere boekjes zijn Wit op Wit, Wit en Zwart en nog een keer Wit op Wit.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude nummers HzG

Deens boekje met oude patronen

Geborduurd leesplankje

Handwerkboeken in bibliotheek

Comments

  1. Ach, borduren doe ik bijna niet meer. Ik heb zoveel hobby’s. Bij gelegenheid wordt de zolder opgeruimd en dan hoop ik mijn wit op wit Hardanger (?) borduurlapje van de HBS te vinden. Dat heb ik altijd heel mooi gevonden. En wit op wit borduurwerk (al dan niet aftelbaar) heeft toch al zo’n mooie antieke uitstraling.
    Zo jammer dat deze ‘blogdame’ niet meer blogt: http://gentlework.blogspot.com/ , zo inspirerend!
    Groetjes, Tineke

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen