Zakjes met kruiden voor in bad

Kruiden zelf drogen en daar dan thee van zetten, dat heb ik altijd wel leuk gevonden. Zoiets ging dan vaak bij vlagen: soms ben je er een tijdje mee bezig en dan weer tijdenlang niet. Van de laatste keer dat ik het leuk vond om Guldenroede en Vlierbloesem en Kamille te drogen stonden er nog een paar glazen potten. Bij het opruimen van een keukenkastje vond ik dat die potten nu maar eens leeg en weg moesten, want de laatste keer dat ik er thee van had gezet was al lang geleden. De smaak van gedroogde kruiden gaat na een tijd flink achteruit en dat is een proces van natuurlijk verval.

Toch vond ik het jammer om de kruidenmengsels zomaar weg te gooien dus nu verzon ik om er zakjes voor te naaien. Daarvoor gebruikte ik oude katoenen tasjes, en dan liefst de gedeelten waar reclame-teksten op waren gedrukt. Want de onbedrukte gedeeltes kan ik weer voor andere dingen gebruiken. Dus ik naaide kleine zakjes, stopte de gedroogde kruiden erin, naaide het laatste naadje dicht. Gister deelde ik wat uit aan m’n zus, terwijl ik erbij zei: je kunt ze in een bad stoppen, er zal altijd nog wel iets van de gezonde kracht in het badwater komen en wellicht door de huid worden opgenomen.

Ik heb ook wel eens geprobeerd om zelf een halve pot kamille in het bad te strooien maar dat geeft zo’n gedoe bij het water weg laten lopen. Dus dit is leuker…

2 gedachten over “Zakjes met kruiden voor in bad”

  1. Vandaag alle rozenblaadjes uit mijn bad moeten vissen. Volgende keer het ook maar in zak proberen dat scheelt veel gekledder achteraf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.