Zeehonden spotten

Een eindje varen op de Waddenzee! De boot waarmee dat kon hadden we al eerder zien liggen nabij Kaap Noord. En nu konden we mee!
Een eindje varen is altijd heerlijk. De sfeer op dek was gezellig en gemoedelijk. Lekker zitten, kijken en deinen. Na een kwartier varen stond iedereen op en liep naar de kant waar de zeehonden in beeld kwamen. Een grote groep heeft zich gevestigd op een zandplaat nabij Texel. Er kwam niet alleen excitement in de groep, maar er kwam ook een hele batterij lenzen tevoorschijn. Het was ook wel een beetje lachen, zelfs 600 mm. lenzen werden op de dieren gericht. Ik vond het leuk om een foto te maken die nèt een beetje anders was dan de rest. (De mevrouw die naast me stond vond het verder prima, en het duurde maar een halve minuut, daarna haalde ik m’n vlaggetje weer weg. Het was gewoon even mijn lol-momentje.)

Nu ging ik ook luisteren. De boot minderde vaart, en twee dames gingen alles vertellen wat er over robben te weten is. Zoals dat ze wel gewend zijn aan de dagelijkse passage van deze respectvolle boot en er geen last van hebben. En dat ze 7 kg. vis per dag eten en dat het daarom ook niet verwonderlijk is dat vissers vroeger deze dieren als concurrenten zagen. En hoe ze met hun ongelooflijk gevoelige snorharen de trillingen van de vis van grote afstand kunnen voelen. Een tijdje stonden we zo met die hele groep te kijken naar de robben. Het was gaaf om deze grootste roofdieren van Nederland van zo dichtbij te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.