Zeilboot op de Waddenzee

Zeilboot op waddenzee
Varen op de Waddenzee: wat een zee van ruimte!
Deze foto nam ik vorige maand, vanaf een veerboot die van Vlieland naar Harlingen voer. Soms blijft een foto liggen die ik wèl al maakte en wilde gebruiken, maar waar ik nog niet aan toekwam. “Een zee van ruimte” lijkt het als je elke dag blogt, maar ook dàn is de ruimte en de tijd soms beperkt. Maar vandaag komt deze foto toch aan bod!

Merklap Zeilboten ontwerp Mies Bloch
In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is tot en met morgen een tentoonstelling over oude handwerken en daar hangt ook een geborduurd schilderij wat gemaakt is naar een voorbeeld van Mies Bloch. Bovenin zie je het gebouw waar nu het Binnenmuseum is gevestigd, en links daarvan de Drommedaris. Patroon Mies Bloch oude schepenDit patroon is verschenen in het Grote Kruissteekboek wat in 1977 is uitgegeven door tijdschrift Margriet. Dit is een map met acht grote patroonvellen en die map is nu weer populair. Ik kreeg een keer een vraag van een mevrouw uit Amerika die graag één van die patroonvellen wilde kopen, en toen heb ik een map opgedeeld en ook de andere patroonvellen los in m’n shop gezet. Dat bleek een goede keus, want af en toe wil iemand zo’n los patroon kopen. Maar het patroon van de zeilschepen (wat ook uit die map komt) staat nog in m’n shop. Voor wie graag hetzelfde borduurwerk wil maken als wat in het museum hing!

Zeilboot op Waddenzee
Een zee van ruimte! Dat zouden we allemaal wel graag hebben! Voor mij symboliseert deze zeilboot het gevoel van vrijheid en ruimte. Ik zou af en toe wel willen wegvaren en me helemaal vrij voelen. Maar ja…. je wilt toch ook graag altijd weer terugkomen.
En de ‘ruimte’ op m’n blog? Daar ben ik over aan het nadenken. Vinden jullie dat ik m’n ruimte goed besteed of verwachten jullie meer informatie over alléén handwerk? Die vraag ga ik vandaag in m’n wekelijkse nieuwsbrief stellen, maar als anderen daar ook op willen reageren: welkom om daar een reactie op te geven. Ik ben benieuwd of m’n formule zo goed is. Een twee-voudige invalshoek: Elke dag wat over m’n persoonlijke belevenissen (aan de hand van handwerk), en ook stukjes over boeken en handwerk wat ik te koop aanbied.

7 reacties op “Zeilboot op de Waddenzee”

 1. Prima zo, Margriet! Anders hadden we dus je prachtige foto’s van de zeilschepen misgelopen en alleen het borduurwerk gezien. Juist de combinatie vind ik leuk. Zoals ook een paar dagen geleden je fraaie foto van je tulpenkussen met de Acer-blaadjes.
  Benieuwd naar andere reacties; dan heb je weer iets om over na te denken en te overwegen 🙂

  Groeten van Digna en prettig weekend!

 2. . margriet,ga zo door.dit is zo’n mooie combinatie..de dromedaris hangt in myn slaapkamer. een heel mooi werk.niet door my gemaakt groeten hannie..

 3. Ook ik ben naar het Zuiderzeemuseum geweest. Speciaal voor “hand van de Maakster” maar toch ook om het museum zelf eens goed te bekijken.
  Ik heb een heerlijke dag gehad maar ik moet bekennen…..deze scheepjeslap heb ik helemaal over het hoofd gezien.
  Dat Mies Bloch Kruissteekboek heb ik gelukkig wél.
  Had me niet eerder gerealiseerd dat dat het gebouw is van het museum…maar het staat er wél! (de map op m’n schoot)

  Wat betreft je blog…. Margriet je moet helemaal op je gevoel afgaan.
  Ik vind het heel gezellig om hier elke dag even “op bezoek” te komen.
  Ik zou wat vaker kunnen reageren maar ja….ook hier is de tijd soms wat beperkt.
  Maar zoals je schrijft is heel herkenbaar voor mij en voor velen met mij denk ik zo.

  Fijne zondag!

  1. Wat leuk dat je ook naar die tentoonstelling bent geweest. Het schilderij met de zeilboten hing bij de merk- en stoplappen.
   Ik vond het fijn om te horen dat veel van wat ik schrijf herkenbaar is. En ja: ik ga wel op m’n gevoel af, maar het is leuk om daar af en toe wat terugkoppeling op te krijgen. Bedankt voor je reactie dus.

 4. Ik denk dat het een leuke formule is: door het persoonlijke maak je het minder statisch: niet alleen maar een opsomming van feiten en het is meer menselijk. En doordat je iets kan schrijven over de spullen die je te koop aanbiedt, heb je daar hier meer ruimte voor dan in je shop -en niet iedereen leest daar dus dan zouden we dingen mislopen idd-

  Gewoon lekker je gevoel volgen, volgens mij doe je het prima 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013