Zelf borduur ik ook graag uit oude boeken

Al die boeken in m’n kast heb ik niet alleen om door te verkopen; ik haal er zelf ook veel handwerkinspiratie uit! Regelmatig laat ik op mijn blog zien wat ik zelf maak en maakte en daaruit kunnen mijn lezers wel opmaken dat ik dit echt niet alleen als ‘handeltje’ zie. Het is gewoon handwerkplezier, wat ik graag wil delen!

Soms blijft iets een tijdje liggen. Al in 2017 liet ik dit handwerk zien wat ik aan het maken was naar een voorbeeld uit één van mijn lievelingsboeken: Moderne kruissteek-motieven, een oospronkelijk Deens boek wat in 1972 ook bij ons bekend werd. Ik maakte al meerdere dingen uit dit boek, maar niet alles komt in één keer af. Nu heb ik dit oude borduurwerk weer eens uit de mand gehaald. Als ik iets wil afwerken, dan leg ik het eerst voor me neer en kijk ernaar. Al gauw zag ik dat de afwerkrand nog wel wat breder mag. Ik zocht een streng bruine borduurzijde, dan heb ik weer een fijn klusje om daarmee bij het regenraam te zitten. Nu nog bepalen of ik de tweede rand aan de binnen- of aan de buitenkant van de eerste rand ga maken. Al die kleine beslissingen kun je het beste maken als je eerst even de tijd neemt om goed te kijken.

En misschien maak ik er daarna wel een tuinkussen van. We gaan al richting het einde van april maar erg veel tuinweer hebben we nog niet gehad. De afgedankte wilgentakken van pasen liggen hier nog op het natgeregende terras. Maar met Boeken en Borduren is het Binnen ook fijn! En dat wou ik dus nog even laten weten: dat ik zelf ook volop geniet van oude handwerkboeken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.