Zelf tapijten maken

Rollen stramien in Beekbergse wolhal
Zelf tapijten maken: vroeger werd dat veel gedaan en nu is het ook weer in opkomst. Ik kreeg net een mailtje: “Ik ben helemaal geobsedeerd door het zelf gaan maken van een vloerkleed van Smyrna knopen en daarbij een eigen ontwerp maken. Ik wil graag naar de kleuren wol gaan kijken en advies inwinnen. Weet jij een winkel? Ik woon in het midden van het land. Dank en met vriendelijke groet.”

Ik voel er zelf steeds meer voor om dit soort vragen ook via een blogje te beantwoorden, want wie weet Smyrna haaknaaldenhebben meer mensen daar wat aan. Antwoord: ja, ik weet zo’n winkel. En hij is ook nog in het midden van het land. De Beekbergse Wolhal heeft alle laagconjunctuur-stormen van de afgelopen tientallen jaren doorstaan en is al heel lang trouw gebleven aan hun eigen concept: het leveren van alle soorten en maten stramien, en heel veel kleuren smyrna en sudanwol. Nu is deze winkel weer helemaal hip en hebben ze ook een update doorgevoerd, maar vele jaren lang was het gewoon een lekkere achteraf-winkel. Ik vroeg vorig jaar al een keer aan de eigenaar of ik wat foto’s mocht maken want ik had van hem opgevangen dat hij klanten heeft uit het hele land, die speciaal voor zijn stramien komen dus ik dacht dat ik mijn lezers dan ook wel een plezier zou doen met die informatie. Een goed-gesorteerde winkel dus op het gebied van tapijt-benodigdheden. Mijn vorige blogje hierover heet Knopen en borduren op stramien.

Ik heb ook nog een paar boeken die aansluiten bij de belangstelling van de vragen-steller: Tapijten zelf maken. Dat plaats ik nu in m’n shop. Gelijk maar meer exemplaren, want er zijn vast ook anderen die dit weer leuk vinden. Ik las pas op een bekende haakblog ook al een enthousiast verhaal over iemand die zelf een tapijt maakte. De boeken die ik hierover heb behandelen verschillende mogelijkheden om tapijten te maken: gehaakt, geborduurd, geknoopt, gevlochten. Het andere boek Zelf tapijten maken hoort bij de Ariadne Handwerkbibliotheek stond al in m’n shop.
Tenslotte: mocht je nou nìet ‘in het midden van het land wonen’, en ook willen knopen op stramien: ik heb een leuk voorraadje oude smyrna-haaknaalden. Die worden regelmatig besteld door mensen die het makkelijk vinden om het gewoon in de brievenbus te krijgen en er niet voor naar op zoek te gaan.

Boeken zelf tapijten maken

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tijdschriften Weven

Gehaakt kledje op rode ondergrond

Gehaakt kleedje

Kussen met gestileerde tulpen

Pluche tafelkleed

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen