Zig-zag door de dag

f
Het is een zig-zag-dag vandaag. Ik zig-zag van het ene naar het andere en daarbij merk ik dat ik de neiging heb om te gaan raffelen: niks echt goed afmaken en teveel half-afgemaakt laten liggen om weer door te gaan naar het volgende. Net als bij dit quiltje. Het is al een oude foto, maar omdat het nu zo mooi wit en winters is buiten, heb ik hem opgezocht. Het is mijn zig-zag-quiltje. Ik had restjes stof verzameld en die naaide ik op ondergrond-stroken en later naaide ik die stroken aan elkaar. Het gaf een leuk effect en de lichtblauwe geruite rand maakte fa het tot een mooi geheel. Maar vóórdat ik die rand netjes had doorgepit, waren er al weer zoveel andere dingen die de aandacht vroegen, en de quilt werd nooit helemaal afgemaakt. Als hij netjes op de grond ligt, is hij ok maar als je hem ophangt zie je hoe de rand gaat bobbelen.
Nu zou ik wel zin hebben om al die oude projecten nog eens tevoorschijn te halen en ze te alsnog een finishing-beurt geven, maar of dat er ook van komt? Vandaag in ieder geval niet, want mijn zig-zag dag heeft nog meer programma-punten. Voor mezelf de les om iets eerst af te maken voordat ik aan het volgende begin. Maar dat is wel moeilijk, vooral voor handwerksters die zòveel dingen tegelijk willen ….

3 gedachten over “Zig-zag door de dag”

 1. Het wel eens makkelijk om een eenvoudig werkje te hebben; dat je de moeilijke dingen voor bv overdag met goed daglicht ‘bewaart’. Dus dan is het wel praktisch om meerdere dingen tegelijk te hebben.
  Dit gaat uiteraard nog iets meer op voor een haak- of breiwerkje, maar toch.

  Klein nadeel is inderdaad dat je teveel van die onafgemaakte werkjes krijgt. Maar wie weet komt jouw zig-zag-quiltje toch spoedig af, want er hoeft niet zoveel meer aan te gebeuren en je hebt er weer een ‘nieuw’ ding bij…! 😀

  1. Nou…. dit zig-zag-quiltje is al een ouwetje. En aan oude dingen heb je vaak nòg minder zin om weer verder te werken. Hoewel ik alleen nog maar die rand wat moet plat-stikken…

   1. Als ‘ouwetje’ ook zonder plat-gestikte rand al reeds lang in gebruik is, dan kan ik dat ook wel weer begrijpen. Kan je het niet met de naaimachine doen dan?
    Aan de andere kant; anders laat je hem toch zó? 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.