Zijdegeborduurde kaarten van honderd jaar oud

Na een tijdje te hebben geblogd over ‘etnisch handwerk’ en veel boeken daarover, vond ik het leuk om nog wat zijdegeborduurde kaarten te laten zien op mijn blog. Dat past ook wel bij ‘handwerk uit andere landen’, want deze kaarten waren in heel west-Europa geliefd.
Ze waren populair ten tijde van de Eerste Wereldoorlog en nog een tijdje daarna. Het is leuk om te kunnen zeggen dat het kaarten van ruim honderd jaar oud zijn; dat klinkt lekker oud en zeldzaam en dat zijn deze kaarten ook. En ik vond het ook leuk om ze wat te combineren met bloemetjes uit de tuin en oud handwerk.

Maar de kaarten zijn toch niet los te denken van die oorlog. Daar maakte ik hieronder nog een apart blogje over. Omdat ik dat ook nog graag wilde benoemen. Het blijft ook bizar, ook na meer dan honderd jaar nog, om te bedenken dat op plekken van ongeveer duizend kilometer bij ons vandaan, zoveel tienduizenden jongens en mannen stierven. En opnieuw sterven…

Het geeft bij het bekijken en verzamelen van deze kaarten een verdieping om te bedenken hòe groot het verlangen moet zijn geweest om elkaar een Bonne Année toe te wensen in die tijd.
En we wensen het nog steeds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.