Zin om door het bos te galopperen

Nu zou ik een paard willen hebben! Ik wil weg galopperen! Door de bossen jagen en genieten van de meimaand. In de frisse ochtend voelen hoe het paard mij draagt, de band voelen die ik dan al heel lang zou hebben opgebouwd. Maar de werkelijkheid is dat ik nog nooit op een paard heb gezeten en helemaal niet weet hoe dat voelt. Maar ik stel me het zo voor, hoe heerlijk het zou zijn. De vrijheid, de mooie natuur, het ritme. Synergie en harmonie ervaren. Dat lijkt me mooi!
En dan, na een lange tocht, samen met anderen, zien we in de verte het kasteel. Nog even, en dan zijn we er. Dan gaan we samen eten en verpozen en uitrusten. Het leven volop ervaren!

Gisteravond was ik met mijn zussen op bezoek bij iemand die mijn ouders gekend hebben. Zijn ouders hadden een conferentieoord en dat leek wel een kasteeltje. Als kinderen kwamen we daar soms en logeerden dan een weekend. Het gesprek ging over vroeger en hoe er veel veranderd is en hoe zijn gang door het leven is geweest. Dat was allemaal erg interessant. Deze man woont in Zuid-Afrika maar nu was hij even in Nederland en logeerde bij iemand die slechts een paar straten bij mij vandaan woont. Dus konden we zomaar op bezoek en dat was bijzonder.
Zo’n gesprek met een ouder iemand, over een rijk en veelbewogen leven, maakt kennelijk bij mij de gedachte los dat ik nu zin heb om weg te galopperen! Op weg naar het kasteel in de verte! En dan samen met anderen eten en praten en vrolijke liedjes zingen die weergalmen over de slotgracht.

Het borduurwerk is van een mooi klein schilderijtje, en dat plaats ik in m’n shop, want m’n paard-fantasie is bijna voorbij. Het is een geschikt borduurwerk om er een tas van te maken, precies het goede formaat. Ik ga straks wèl even fietsen! Het is zo’n mooie dag en ik moet het toch nog even laten bezinken allemaal.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een leven in foto’s

Permin kalender paddestoelen

Antiekmarkt Apeldoorn

Zonnige kussens

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen