Zingen voor vrede

De recente oorlogsgebeurtenissen schokken en schokten ons allemaal. En daarna moeten en moesten we bepalen hoe we daarop reageren. Een bekende Engelse componist zei: “Like everybody, I’ve been shocked and dismayed by the events of recent days.” Hij besloot op zijn eigen manier te reageren door muziek te componeren. Hij schreef indrukwekkende koormuziek die nu overal in kerken wordt uitgevoerd. Op meer dan duizend plaatsen in ons land zijn al uitvoeringen geweest waar deze muziek werd uitgevoerd. Gistermiddag hadden wij ook gelegenheid om zo’n uitvoering bij te wonen in een monumentale kerk: Zutphen zingt voor vrede.

Feeling down, Looking up: dat is een beweging die je dan met elkáár maakt, in zo’n volle kerk. Je weet dat iedereen voor hetzelfde is gekomen: samen zingen, samen bidden, samen luisteren en zoeken naar woorden in deze verschrikkelijke situatie.
Na de bijeenkomst zitten we nog even langs de IJssel. Het was te indrukwekkend geweest om gelijk naar huis te gaan. Daar zit ik dan, in vrede op een mooi plekje. Wetende dat velen zulke mooie momenten niet of nooit meer kunnen meemaken.

3 gedachten over “Zingen voor vrede”

 1. Margriet Hof

  Nawoord: de tweede link in mijn blogje is naar een willekeurige uitvoering die ik vond op internet en die ik zelf mooi vond. Als je zelf googelt vind je nog veel meer uitvoeringen van dit mooie koorwerk.

 2. sinds kort volg ik je blog elke dag. Plekje bij de Ijssel herinnert me aan fiets- en wandelingen vanuit Zutphen (eerst met de trein naar Zutphen). De foto van het Groene Hart kwam mij vorige week ook bekend voor……zonder de tekst te lezen, dacht ik meteen aan Gouderak, waar wij vroeger vaak kampeerden. Het weidse, de mooie luchten en het mooie groen van de weiden……Groet, Titia

  1. Margriet Hof

   Hallo Titia, Wat leuk dat je me nu ook elke dag bent gaan volgen. Ik doe m’n best om meestal voor half 10 ’s ochtends te bloggen.
   Ja, dat mooie plekje aan de IJssel! Heerlijk zitten en dan dat weidse uitzicht over de rivier! En leuk dat je de foto’s van vorige week ook herkende, van het Groene Hart. Nederland heeft heel veel mooie plekjes en ik kan het meestal niet laten om ook wat foto’s van de natuur tussen de handwerkfoto’s te plaatsen.
   Veel leesplezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.