Zo illustreerde Rie Cramer de herfst

Prachtige herfstbladeren van een amberboom
Borduurwerk Herfst Rie Cramer
Prachtige herfstbladeren van een amberboom

De herfst is vol met mooie kleuren, mooie dagen en mooi rijp fruit. Toen we onze tuin aanlegden, wachtten we speciaal tot de herfst om naar een bomenkwekerij te gaan. We wilden een boom kopen die zo mooi mogelijk verkleurde. Dat werd een Liquidambar, ook wel Amberboom genoemd. De bladeren op de onderste foto zijn van deze boom uit eigen tuin, maar het is wel een foto van vorig jaar. Nu is de boom nog niet zover met kleuren. Ik vind het heel leuk om deze foto’s te combineren; daar geniet ik dan zelf van om dat uit te zoeken. Van de borduurwerken van Rie Cramer heb ik al wat langer genoten en nu ben ik er aan toe om ze in m’n shop te plaatsen. Soms moet ik er even over nadenken: wil ik dit wel kwijt? Deze zomer liet ik het borduurwerk zomer zien (die plaats ik nu ook maar in m’n shop), en voor dit plaatje van de herfst wachtte ik tot vandaag: 1 oktober. In m’n shop geef ik verdere informatie over deze niet-ingelijste borduurwerken. Overigens: méér jaargetijden van Rie Cramer heb ik niet; het was al bijzonder dat ik déze kon kopen. Ik kocht ze bij een kraam met opbrengst voor een goed doel en ze zijn nieuw-gemaakt.

Rie Cramer was in de vorige eeuw een bekende illustratrice en schrijfster. Net als veel anderen ben ik met haar boekjes opgegroeid. Haar illustraties geven nostalgie en verspreiden een bijzondere sfeer. Net als de hele herfst trouwens, met al die prachtige kleuren! Ik wens jullie een mooie herfstdag toe!

1 gedachte over “Zo illustreerde Rie Cramer de herfst”

 1. Anita van Belzen

  Hey hey.
  Geniet lekker van je vrije zondag. Maar mocht je.maandag of zo tijd en zin hebben om m’n berichtje te lezen graag.
  Ik heb een vraagje. Vroeger zo n 50 jaar geleden heeft m’n moeder een haak. naai en breipatroon van ik denk de.margriet van poppenkleertjes en accessoires gehad.
  Bij de pop stond ook een blauw met wit poppenbedje en een kledingkast.
  Nu zou ik voor mn kleindochter tje heel graag dit patroon terug willen vinden.
  Noem het nostalgie. Het bedje heeft ze recent van me gekregen gemaakt door m’n pa. De kleertjes heb ik leren naaien toen ik 10 jaar oud was.
  Heb jij mogelijkheden of tips om dit patroon terug te vinden???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.