Zomerse tas

Aan de andere kant van deze heg hing een voetbalvlag. Ik zat met een bloglezeres in haar tuin. We hadden net kennis gemaakt en ik genoot ervan om daar met haar te zitten. Plotseling zag ik dat de oranje vlag werd gestreken. En even later werd een rood-wit-blauwe-vlag gehesen. Met een schooltas eraan! De vlag werd nog drie keer naar beneden getrokken, net zolang tot de schooltas goed zat. Vanaf ons plekje in de schaduw was het een bijzonder schouwspel, juist omdat we verder niks zagen. “Mag ik ‘gefeliciteerd!’ roepen? vroeg ik aan m’n gastvrouw. Dat mocht, en zo riep ik dat gelukwens-woord zo hard dat het bij de buren gehoord kon worden. “Bedankt!” hoorden we een vrolijke stem antwoorden. “M’n neefje”, zei de bewoonster van deze mooie tuin, hij heeft net gehoord dat hij geslaagd is.” Even later kwam de gelukkige naar de tuin van z’n tante. Met een fles en twee champagneglazen! Hij schonk voor ons in. Ik vond het een topmoment! Zomaar even in de blijdschap delen van een geslaagde middelbare scholier!

Op m’n vorige blogje zie je de champagneglazen op de foto. Deze foto heb ik toegevoegd aan het blogje van vanmorgen.
Hoe was ik hier terecht gekomen? Een paar weken geleden had ik een give-away voor de mappen van Het Komplete Handwerken. Iemand had gereageerd dat ze graag deel 1 en 3 wilde ontvangen, en dan kon deel 2 voor iemand anders beschikbaar blijven. Ik vond het een prima idee. Bij onze mailtjes hierover bleek dat ze niet ver bij mij vandaan woont, een half uur fietsen door de weilanden. Ze nodigde me uit om de mappen te brengen, zodat ik een tijdje in haar mooie tuin kon zitten.

Dus dat was eigenlijk een aaneenschakeling van topmomenten, om daar op dat mooie plekje te zijn! Zij blij met de mappen, ik blij met een fijne fietstocht en een fijne middag. Het is fijn om iets weg te geven, en er ook weer wat voor terug te ontvangen.

Toen het tijd was om weer terug te fietsen zei ze dat ze nu wel een beeld heeft gekregen van hoe ik m’n foto’s maak. Van te voren nadenken over wat ik misschien kan gebruiken. Ik had nog weer een tasje meegenomen, en was blij met m’n keus. M’n vaste bloglezers weten inmiddels: nadat ik een tasje dan een keer heb ‘uitgeprobeerd’ plaats ik het in m’n shop. En je ziet het: ook dit is weer een supertasje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013