Zonnig weekend in Groningen

v
We waren een weekend in Noord Groningen en het was bijzonder mooi! Op landgoed Verhildersum werden twee Textieldagen gehouden, wat inhield dat we met een aantal standhouders in een grote tent onze textiel-waren hadden uitgestald. Op zaterdag ging dat allemaal prima, en met veel voldoening lieten we aan het eind van de middag onze kramen in de tent achter en gingen naar onze logeeradressen. Op zondagochtend zou de markt pas om half 11 beginnen, dus ruimschoots de tijd om nog wat in het Groningerland rond te rijden. Het is zo’n prachtig landschap! We reden langs dit plekje bij Rottum. Nog maar een week geleden liepen we in onze winterjassen en nu konden we ’s ochtends vroeg al in de noordelijke provincie in luchtige zomerkleding genieten van het frisse windje. Op dit plekje wilde ik even een foto maken, want hier komen quilt-liefhebbers straks ook langs tijdens het komende Quiltfestival. Maar ik had verder niks in de auto om over het hek te hangen, want alles lag al in de tent. Wat een rust gaf dat: je marktkraam staat klaar, en je hebt nog een paar uur de tijd om lekker rond te rijden. Het enige wat ik bij me had was m’n stola, dus die kon wel even over het hek.

w
En hier aan het uiteinde van Nederland: bij Noordpolderzijl. Altijd al eens heen willen gaan, en nu kon het. Een aanrader, als je in de buurt bent. Zo mooi daar! Het droeg zeer bij aan het gevoel dat we even weggevlogen waren!

b
In deze tent stonden we met onze marktkramen. Op zaterdag was het goed te doen, maar zondag was de wind opgestoken. Het klapperde en klepperde en knetterde en knalde. Ik kon het helaas niet de hele dag in de tent uithouden vanwege het lawaai, dus ik liep af en toe naar buiten om m’n oren weer even rust te geven.

gehaakt-kleedje
Naast onze kraam was een kraam met demonstratie van Staphorster stipwerk, wat mooi was om te zien. Het gezellige van die dagen is dat je ook telkens praatjes maakt met bezoekers en andere standhouders. Ik nam een foto van één van m’n kleedjes bij de kraam van m’n buurman. Foto’s van m’n eigen kraam volgen later nog. Nu eerst alles weer opruimen. Wilde even wat van me laten horen.

vf
Fantastische koffie-plekjes in noord-Groningen!

4 gedachten over “Zonnig weekend in Groningen”

 1. Je laat weer mooie plaatjes zien, Margriet! Ik ben benieuwd naar je belevenissen van het afgelopen weekend. Als ik naar de foto van die tent kijk, denk ik: puf puf, daar zal het wel lekker warm geweest zijn! Moet je nu echt ALLES weer opruimen? Nee toch, hoop ik?
  Groeten van Digna

  1. Hoi Digna, de warmte viel wel mee, want er waaide een aardig windje (zullen we maar zeggen…)
   En opruimen? Ja, dat hoort er wel bij. Ik had grote platte dozen waar de schilderijen goed in pasten.

 2. Lang hebben wij naar de textieldagen uit gekeken en nu is het al weer voorbij.
  Helaas kunnen wij geen invloed uitoefenen op het weer en de Groningse wind is altijd heftig.
  Hopelijk als je uitgerust bent en alles weer opgeruimd is je geniet van de mooie momenten.
  Het was weer erg leuk jullie te ontmoeten. groetjes Bep en Ton

  1. Lieve Bep en Ton: jullie wonen in een prachtige provincie! En de textieldagen vlakbij jullie woonplaats zijn een belevenis! Ik vond het ook heel fijn om jullie weer ontmoet te hebben. Verder viel mij op dat er tijdens deze dagen een grote saamhorigheid was en een delen van handwerk-liefde. Heel bijzonder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.