“Alles over handwerken”

Twee boeken Alles over handwerken
Bij een bestelling in mijn shop is er de mogelijkheid om aan te geven hoe je het boek of produkt wilt ontvangen. Meestal is dat per post, maar er is ook de mogelijkheid om het af te halen. Daar wordt soms gebruik van gemaakt, meestal als iemandDrie handwerkboeken bij mij in de buurt woont. Ik had met iemand afgesproken die op een maandagochtend een bestelling wilde ophalen (tijdje geleden al) en om om half 11 ging de bel. Koffietijd! Ik vroeg of ze zin had om een kopje mee te drinken en we genoten van het contact. Met handwerksters-onder-elkaar is er altijd wel een praatje te maken! En voor dit soort gelegenheden gebruik ik m’n speciale koffie-kopjes met kruissteek-motiefjes.
M’n bezoek had twee boeken besteld, en ging met drie naar huis. Ben ik nou een goede verkoopster? Ik hou wel van een beetje aanprijzen! Deze handwerkboeken bijvoorbeeld. Met de veelbelovende titel: “Alles over handwerken!” De ene heb ik al een tijdje in m’n shop, en de andere komt er nu bij. Met zoveel bluf moet ik natuurlijk ook wel even een voorbehoud maken: àlles is natuurlijk wel erg veel! Ik denk niet of deze boeken dat helemaal waarmaken, maar mooi zijn ze wel!
Alles over handwerken – breien en haken
Alles over handwerken – borduren en naaien

Bezoek aan huis heeft natuurlijk de mogelijkheid om een boek even in te kijken, en bij bestellen per post is die mogelijkheid er niet. Daarom plaats ik soms extra veel  foto’s in de galerij bij een bepaald boek. Dat heb ik bij deze boeken ook gedaan. Vooral het deel over ‘Borduren en naaien’ bevat een aantal aantrekkelijke borduurpatronen en dat kun je niet weten als je alleen de voorkant van het boek ziet.

Tenslotte: gistermiddag ging ik naar de expositie van Fie van Dijk in Lunteren. Zij beheerst heel veel handwerktechnieken en had veel prachtige borduur- en naaitechnieken tentoongesteld. Met een groepje andere vrouwen mocht ik dat allemaal bewonderen. Als er iemand “Alles over handwerken” weet, dan is zij het wel! Voor dit moment kom ik er niet aan toe om een apart blogje hierover te maken, maar ik wil deze tentoonstelling toch graag nog even noemen. Vanmiddag is er namelijk ook nog open huis bij haar! Als je geïnteresseerd bent ik open naaiwerk, pronkrollen, lierse kant of één van de vele andere handwerktechnieken, dan is een kijkje in haar collectie zeer de moeite waard.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Op een deken in het bos

Tussenstap-foto’s maken

Bijzonder groen

Het Mozaiek Handwerkboek

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen