Over mij

Margriet klein
Over mij

Margriet op paleisdak
Hallo, ik ben Margriet en ik ben gek op handwerk! Jij  en u ook? Van harte welkom op mijn website! “Tweedehandswerk” heeft twee pijlers: een shop en een blog.

 

 

Shop en Blog
* In de shop plaats ik van alles op handwerkgebied waarvan ik denk dat er markt voor is: Geborduurde schilderijen, Gehaakte kleedjes, oude Borduurpakketten en heel veel Boeken. Tweedehands handwerk dus.
* De blog hou ik dagelijks bij. Meestal blog ik ’s morgens. Ik schrijf over mijn eigen maaksels (oude en nieuwe) en vind het erg leuk om daar wat van te laten zien. Alles wat nà mijn eerste handwerk (op de lagere school) volgde, noem ik mijn Tweede handwerk. Dat verklaart dus de naam van m’n website.
Ik gebruik m’n blog ook om te schrijven over produkten en boeken die ik in m’n shop plaats. Ik heb het altijd leuk gevonden om handwerk van anderen te bewonderen en te kopen. In de loop der jaren groeide een hele verzameling. Nu heb ik daar een goede bestemming voor gevonden: ik verkoop het weer door!

Reacties
Het eerste half jaar dat ik blogde had ik nog geen reactie-mogelijkheid onder de blogjes. Dat verklaart waarom op de oudere blogjes geen reacties zijn gegeven. Sinds zomer 2014 heb ik de mogelijkheid om via de “Verder-lezen-wellicht-is-dit-interessant-foto’s” m’n hele website door te surfen. Kom je iets tegen waarop je graag wilt reageren? Doe dat dan gerust. Ik krijg daar een mailtje van en zo zie ik of er ook op oude blogjes wordt gereageerd. Reacties worden altijd erg op prijs gesteld. Handwerk is ook: communiceren!

Wie ben ik?
Ik ben getrouwd, heb twee volwassen kinderen, en woon in het midden van het land.
Ik ben een vijftiger en behoor daardoor tot de generatie die nog nèt goed handwerkles heeft gehad op school. Dat heeft zeker een goede basis gelegd voor deze fijne hobby.

En waar hou ik van?
Jarenlang heb ik me in m’n eentje geamuseerd met lapjes en draadjes. Maar in deze tijd met een ongekende opleving van alles wat met ‘crafting’ en handwerk te maken heeft, geniet ik ervan om m’n hobby met anderen te delen. Internet is daarbij een geweldig medium met vele mogelijkheden. Ik hield altijd al van Breien, Haken, Naaien, Borduren en Quilten. En daar is nu een nieuwe hobby bijgekomen: ik hou nu ook van Fotograferen! Elke dag zie ik het als een uitdaging om een mooi blogje te maken over iets waar ik mee bezig ben of iets wat mij bezighoudt. Schrijven is daarbij de verbindende schakel tussen foto en object. Ik hou ook van Schrijven!

M’n eerste handwerkje
Hier blogde ik over m’n eerste handwerkje van de lagere school. Dat had al zò lang in m’n hoofd gezeten, dat ik het maar eens heb nagemaakt. Vele handwerken zijn sindsdien gevolgd. Van harte welkom om op mijn website daar wat van te bekijken.

Margriet klein
Nog wat meer over deze website

‘Tweedehands’ heeft ook van alles met zuinigheid te maken. Zuinig met materiaal Handwerkboeken op stapelsen met grondstoffen. En oog hebben voor wat nog waardevol is. Nieuw is niet altijd beter. Wat al wat ouder is, kan nog steeds heel mooi / goed /geschikt / bruikbaar zijn. Dit gaat vooral voor de boeken op. Oude boeken hebben vaak heel interessante informatie en dat maakt ze ook in onze tijd gezocht en geliefd. De periode dat het ‘not done’ was om je met tweedehands spullen bezig te houden ligt nog niet zo ver achter ons. Ik geniet ervan dat we nu in een tijd leven waarin tweedehands-spullen en boeken gezien en gezocht worden en speel er graag op in.

Er is vraag naar handwerk. Oud en nieuw beide. Handwerkliefhebbers zijn niet alleen blij met handwerken die ze zelf maakten, maar waarderen ook wat door anderen gemaakt is. Handwerk (oud of nieuw) wat verhandeld wordt kun je ‘tweedehands’ noemen omdat het in andere handen (dan van de eerste maakster) overgaat. Dat zegt niks over de kwaliteit van een borduurwerk: iets wat ‘tweedehands’ wordt genoemd is vaak nog best mooi. Het verdient een plaatsje in mijn shop en misschien hangt of staat het straks bij u of jou op een ereplaats! Of wordt het verwerkt tot iets anders, wat nu weer actueel is.

Ik begon deze website op 1 december 2013, en sindsdien blog ik elke dag. Afwisselend over iets wat ik zelf maakte en leuk vind om te laten zien, en over boeken of handwerken die ik te koop aanbied. Zo vul ik het assortiment in mijn shop elke week een beetje aan.

We kunnen niet alles maken wat we mooi vinden. Daarvoor gaan er gewoon te weinig uren in de dag. Gelukkig kunnen we wel veel kopen wat we mooi vinden,  en waar het ‘handwerk’ betreft komen we dan al gauw terecht in de tweedehandsmarkt. Want iets nieuws laten maken door een ander is haast onbetaalbaar. Er gaan véél uren zitten in echt handwerk, en als je die om zou rekenen in een uurloon, dan kom je op ‘kunstzinnige’ prijzen.

Deze website wil een verkooppunt zijn voor ‘tweedehands handwerk’. Tweedehandswerk dus. Prachtige authentieke handwerken bied ik voor reële prijzen te koop aan. Ook als ik materiaal tegenkom (zoals borduurpakketten) waarvan ik denk dat een ander er blij mee is, plaats ik het in mijn shop.

Margriet klein

Over de foto’s

Op de foto zie je mij op het dak van een paleis. Daar voelde ik mij ‘on top of the world’. En dat voel ik me ook meestal als ik met handwerk bezig ben: fijn om te doen! Deze foto werd gemaakt door mijn dochter, en er zijn ook enkele foto’s op mijn website die door mijn man zijn gemaakt. Maar verder zijn bijna alle foto’s gemaakt door mij. Ik besteed zorg aan het maken van goede foto’s en zie niet graag dat ze door anderen zonder toestemming worden gecopiëerd. Het gebeurt helaas toch wel, en dan voel ik mij bepaald nìet on top of the world. Dus voor de duidelijkheid: er rust copyright op mijn foto’s.