Over mij

Handwerk in de Hoofdrol

Handwerk verrijkt ons leven en Handwerk is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van onze cultuur.
Over ‘handwerk’ is elke dag wel wat te vertellen, en dat doe ik dan ook.
Sinds december 2013 blog ik elke dag over of naar aanleiding van handwerk, en zo bouwde ik een grote website waar nu heel veel op terug te vinden is.
Op deze pagina vertel ik wat over hoe mijn website is opgebouwd.
En ik vertel wat over mijzelf.

Handwerk en ik

Ik ben Margriet en ik hou al mijn hele leven van handwerk.
Ik ben een zestiger en behoor daardoor tot de generatie die nog nèt goed handwerkles heeft gehad op school. Dat heeft zeker een goede basis gelegd voor deze fijne hobby.
Bijna tien jaar geleden begon ik te bloggen over handwerk, want ik had eerst nog een andere blog. Ik had m’n eigen handwerkjes en ik verzamelde handwerkboeken. Ik vond het leuk om daar wat over te delen met anderen. Toen ik deze website eenmaal had, begon ik steeds meer te verzamelen. Er is zòveel moois!
Ik ben getrouwd, heb twee volwassen kinderen, en woon in het midden van het land.
Ik hou van wandelen en laat op mijn blog ook vaak foto’s zien van de natuur. Vaak hang ik dan tijdens een wandeling ergens een tasje op, of maak een plaatje van een picknickkleed. Zodat er ook altijd iets van handwerk op de foto staat.

Hoera voor handwerk

Handwerk gaat soms een heel leven mee, want iets wat met de hand gemaakt is, is persoonlijk en mooi. Het heeft waarde, omdat het met liefde is gemaakt en omdat het mooi is en omdat het een tijdsbeeld geeft. Vaak gaat handwerk zelfs lànger dan een heel leven mee. Het blijft over, nadat de maakster het niet meer nodig heeft. Dan is het fijn als iemand anders het mooie handwerk nog kan gebruiken en van het moois kan genieten. En als het ’tijdsbeeld’ bewaard blijft.
Daarom plaats ik graag oude handwerken in mijn shop. Dan kunnen ze bij iemand anders terecht komen.

En hoera voor handwerkboeken

Ook voor de oude handwerkboeken en -tijdschriften geldt: ze zijn nog nuttig en bruikbaar, ook voor nieuwe handwerksters. In onze tijd is er weer een opleving van de oude handwerktechnieken en telkens blijkt dat de kennis in de oude boeken weer opnieuw gebruikt kan worden. Over sommige populaire technieken worden weer veel nieuwe boeken uitgegeven, maar de oude boeken blijven ook nog waardevol.
Het is mijn doel om zoveel mogelijk Nederlandse handwerkboeken in mijn shop te zetten. Zo bouw ik aan een overzicht van wat er ooit is uitgegeven in Nederland op het gebied van handwerk.

Handwerk op Tweedehandswerk

Ik noemde mijn website ‘Tweedehandswerk’ omdat het gaat om tweedehands handwerk en tweedehands handwerkboeken en tweedehands handwerktijdschriften, waar ik over blog en die ik in mijn shop te koop aanbiedt.

Maar de naam verwijst ook naar mijn eigen handwerkjes, die ik m’n hele leven heb gemaakt en nog steeds leuk vind om te blijven maken. Het is gewoon één grote handwerk-stroom. Alles wat ooit na het eerste handwerkje op de lagere school is gemaakt, valt onder de benaming ’tweede handwerkje’. Ook al zijn het er al honderden. Het laat zien hoe fijn het is als een kind op school leert om te handwerken, hoe er dan een basis kan worden gelegd waar je het hele leven plezier van kunt hebben. Bij mij is het zo gegaan. En ik leef nu in een tijd waarin heel veel anderen ook alsmaar bezig zijn met hun tweede of hun tweehonderdste handwerk. Het is een rijkdom van onze tijd dat we dat met elkaar kunnen delen via internet.

Handwerk en wij

In onze tijd gaat het dus over delen, elkaar stimuleren, op ideeën komen, genieten van het vele moois wat er gemaakt is en mogelijk is om zelf te maken.
Ik ben een aktieve blogster en hou mijn blog dagelijks bij. Ik schrijf over mijn eigen leven (dus een persoonlijke invalshoek), en mijn eigen maaksels.
En ik schrijf over de handwerken en de boeken die ik in mijn shop plaats.
Ik ontvang veel vragen over het handwerk van anderen, vaak over patronen die worden gezocht. Ik doe m’n best om die zo goed mogelijk te beantwoorden.
Je kunt met me in contact komen via contactformulier. Ik vind het ook leuk om van jou of u te horen!

Veel leesplezier op mijn blog!

 

 

 

 

Scroll naar boven

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.