Batik servetten bij een roti-maaltijd

Een collega van mijn man maakt af en toe Roti voor de hele afdeling. Hij heeft Surinaamse roots en liet het hele team kennismaken met dit gerecht. Tijdje geleden hadden ze weer zo’n feestje en bij thuiskomst vertelde mijn lief hoe leuk het was, en vooral: hoe lekker het was. Ik denk dat ik precies op de goede manier heb gereageerd op zijn verhalen (die hij natuurlijk weer doorvertelde), want vanavond kreeg ik een verrassing: een speciaal-voor-mij bakje lamsvlees met massala en een paar roti’s. Die hoefde ik alleen maar op te warmen en daarna mocht ik ook eens proeven hoe bijzonder lekker dat is! Ik voelde me helemaal ‘Jan z’n vrouw’, want dat stond op het bakje geschreven.

Terwijl ik wat boontjes kookte en het verrukkelijke eten warm werd, haalde ik gauw een paar batik doeken tevoorschijn, want die vond ik er wel bij passen. Nu ik zulk lekker eten had gekregen, wilde ik dat ook graag in stijl nuttigen! Dat voegt echt iets toe, als je er even wat bijpassende servetten bijlegt. Vanavond was ik ‘Jan z’n vrouw’ en ik heb bijzonder lekker gegeten!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Haken of breien van A tot Z

Plantaardig verven

Vierde kerstdag of zo

Zeshonderdduizend beeldjes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen