Boeken over jelly rolls

Boeken over jelly rolls
Een paar jaar geleden was er ineens een soort sensatie in de quiltwereld: Jelly rolls! Ze waren op alle quilts-stands op de handwerkbeurs te zien en in alle quiltwinkels te koop en ze waren en zijn onweerstaanbaar aantrekkelijk. Jelly rolls zijn voorgeknipte repen stof die tot één rol zijn gebonden. De stoffen passen mooi bij elkaar en als je ze ziet, dan ga je dromen: hier wil ik een quilt van maken!
Later kwamen er ook ‘charm packs’ en ‘layer-cakes’ bij. Als je zo’n pakketje bij elkaar passende stoffen had, dan kon je daar iets prachtigs van maken. De winkel of de groothandel had alle repen stof al bij elkaar voorgesneden en je hoeft alleen maar op een slimme manier de quilt in elkaar te zetten.

Deze vernieuwende manier om quilts te maken werd populair door het werk van Pam en Nicky Lintott. Moeder en dochter die met veel verve hun nieuwe vinding uitdroegen en er mooie boeken over schreven. Hun idee is enorm aangeslagen! Wat ik vooral zo leuk vond is dat zij ècht vernieuwend bezig waren: ze joegen een frisse wind door de stoffige lappenwereld èn ze kwamen met geslaagde ideeën om al die prachtige stoffen te gebruiken, die de laatste jaren in overvloed worden ontworpen en gedrukt.

Je kunt deze boeken trouwens ook gebruiken als je zelf een grote stoffenvoorraad hebt en je eigen stoffen tot smalle repen wilt snijden. Het enige waar je op moet letten is dat de repen altijd 2,5 inch breed zijn.

Deze vier (nog nieuwe) boeken heb ik te koop:
2 Quilts uit 1 Jelly roll (18 ontwerpen om meer met uw stof te doen)
Quilten met Layer cakes, Jelly rolls en Charm packs
Jelly Roll sampler quilts (maak 10 verbluffend mooie sampler quilts)
Jelly roll quilts (Het handboek om optimaal gebruik te maken van de nieuwste jelly rolls)

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Voor speciale momenten

Bilums uit Papua Nieuw Guinea

Handwerken zonder Grenzen

Boeken Macramé

Macramé is ook weer hip

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen