Boeken voor oude en nieuwe breisters

Aansluitend bij het vorige blogje een aantal nieuwe/oude boeken (en een paar tijdschriften) die ik nog niet eerder in m’n shop had. Geliefde boeken zoals het leerboekje Ik leer breien en een Hema-breiboek. En nieuwe boeken zoals Het nieuwe breien en Modebewust Breien en het Breihandboek voor coole meiden. Deze nieuwe uitgaven brengen op een mooi-vormgegeven manier het aloude breien over op een nieuwe generatie.

Ik vond het leuk om te zien dat mijn dochter nu ook volop aan het breien is: haar eerste muts met inbrei-motieven. (Gewoon met Zeeman-wol)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kerstquilt op de Hoge Veluwe

Deventer boekenmarkt

Herten in kruissteek (1)

Bouwdrukte

Comments

 1. Grappig, het boekje linksonder. Dat hadden wij ook, en ik denk samen met 2 kinderbreipennen met kabouterkopjes aan de uiteinden. De breipennen gaf ik weg, waar het boekje bleef? Geen idee. Ik vond als kind het plaatje op de kaft zo leuk. Het is van het begin van de 60er jaren?

  • Margriet Hof zegt:

   Hoi Tineke, Het boekje linksonder is een heel bekend boekje geweest, wat in veel gezinnen de meisjes zicht gaf op de wondere wereld van het breien. Het boekje wat ik nu in m’n shop plaatste is deel 1 en tot m’n eigen verrassing had ik deze nog niet eerder in m’n shop gehad. Wel deel 2 en 3. Het was een prachtig boekje, heel leuk geschreven. Een jaartal staat er niet in.

 2. Elana zegt:

  Geachte lezer,
  ik ben op zoek naar een bepaald soort stof wat vroeger om matrassen soms ook om kussens heen zat. Het is geweven. Vaak bestaand uit 2 kleuren donker en licht (ik heb foto’s) Hier wordt er mee geknuffeld maar inmiddels zijn we bijna door al onze lappen heen! Het gaat puur om hoe het voelt niet dat het er zelfde uit ziet! Mag ook een oud en gebruikte matrashoes/kussen hoes zijn. De lichte kant voelt zijdeachtig zacht aan. De rafels zijn zijde dunne draadjes. De lichte/beige achtige is van een oud matras. Uiteraard tegen betaling. Alvast bedankt,
  Vriendelijke groet, Elana

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Elana,
   Een vraag die ik nog niet eerder heb gehad! Maar het is past wel bij m’n filosofie dat het fijn is om zoveel mogelijk te hergebruiken!
   Ik ga ermee aan de slag en heb je ook al teruggemaild.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen