Breien (is) voor iedereen


Tussen hoofdgerecht en nagerecht kwamen gisteravond de breipennen op tafel! Dat had ik een half jaar geleden toch niet gedacht!
Ik had een driegangen-dineetje gemaakt en dan komt bij ons altijd het servies-met-het-gouden-randje op tafel. Ik had me lekker uitgesloofd met o.a. een trendy recept van gevulde pompoen, van een bekende recepten-goeroe. Dat ging allemaal prima en die pompoen smaakte heerlijk. Toen we daar genoeg van hadden gegeten ging ik naar de keuken voor het ‘toetje’ en toen ik daarmee terugkwam zag ik dat m’n dochter aan tafel aan het breien was. Zo leuk!
“Ik heb nog een boekje voor je”, zei ik en gaf haar het boekje “Breien voor iedereen“. Dat had ik van te voren al bedacht dat ik dat aan haar wilde geven omdat het waarschijnlijk precies aan zou sluiten bij de brei-stappen die ze zet. En dat was ook zo, en ze nam het boekje graag in ontvangst. Ook de andere boeken op de foto zijn van die fijne kleine en handige boeken waar alles in staat wat een breister wil weten. Breien als de beste, Breien van A tot Z, Breigids, Leer beter breien. Waarom deze boeken zo leuk zijn? Omdat ze duidelijk en compleet en overzichtelijk zijn. Beginnende breisters halen nu veel informatie van internet, maar het is ook fijn om zo’n handig naslagwerkje te hebben.

We hadden een leuke verjaardags-avond, en we gaan en breien weer verder! Breien – net als eten – is voor iederéén. Je kunt het heel ingewikkeld maken, met fancy recepten en internet-patronen. Maar die basis-boekjes (en basis-recepten) zijn ook nog steeds fijn! Haha, echt waar, en nu wordt m’n verhaal door m’n dochter ondersteund!
Het boekje had ik dubbel, dus ook één voor m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Beertje uit Ariadne baby en peuter

Borduurwerk van Het Laatste Avondmaal

Tassen van touw

1-mei-tulp

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen