Breinaalden in koker, etui of houten doos


Waar wil je de breinaalden in opbergen? Keuze uit diverse mogelijkheden: koker, etui of houten doos. En alle mogelijkheden hebben hun eigen charme!
Het blauwe plastik etui is super-retro: met een ritsje!
Het etui van jute vind ik een erg leuk idee om zelf na te maken (als je dat zou willen). Soms kom je zo’n geweven band tegen van jute en dat blijkt dus ideaal te zijn voor deze verwerking!
De houten doos met het breiend vrouwtje op het schuifdeksel: super!
En de kokers: beschilderd of blank: dit zijn de mooiste exemplaren die ik toe nu toe gezien heb.

Mijn eigen breinaalden zitten in een nog veel grotere houten doos, want als je er teveel hebt dan passen ze niet in zo’n opbergsysteem. Maar voor weinig naalden of voor ‘erbij’ zijn dit wel leuke mogelijkheden. Voor nog meer keus: zie de categorie “toebehoren” in m’n shop.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken over kantklossen

Boeken over kantklossen

Een kleedje in een vakantiehuisje

Boekenleggers van handwerk

Mooi handwerk fleurt alles op

Comments

  1. Patricia Caminada zegt:

    Ik ben ook altijd aan het snuffelen naar brei- en haaknaalden kokers op vlooienmarkten. In Emmendingen ( Duitsland) heb ik ook zo’n doosje met breiend vrouwtje gevonden in naturel. Ook een plastic koker heb ik nog in het groen. Verder al aardig wat houten kokers in mijn verzameling.

    • Margriet Hof zegt:

      Leuk, zo’n verzameling! Juist de diversiteit (van hout en van plastik, rond en rechthoekig) maakt het denk ik zo leuk om ze te verzamelen.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen