Dierendag op de Loenermark

Tapisserie schilderij Paard met veulen

Op 4 oktober (gisteren) wilde ik wel eens wat dieren zien. Na een bezoek aan een rommelmarkt en een kop koffie bij familie lag er nog een zonovergoten vrije zaterdagmiddag voor ons. Het stralende herfstweer nodigde uit om in de mooie omgeving van de Veluwe een wandeling te maken. We kwamen op de Loenermark terecht. Na het parkeren van de auto zagen we een bordje richting de Schaapskooi. Dus liepen we die richting uit.

Oude en nieuwe schaapskooi op Loenermark

Na een kort bospad kwamen we bij de grote stille vlakte terecht die ‘Loenermark’ heet. We waren hier al een paar jaar niet meer geweest en zagen dat er nu niet één schaapskooi staat, maar twee. De tweede (nog in aanbouw) is veel groter en is nodig om de grote schaapskudde onder te brengen. We bewonderden de bouwwerken en ik hing de bilum op die ik bij me had. Ik dacht dat dat wel mooi zou zijn: de felle kleuren tegen de zwarte achterwand.

Bilum aan schaapskooi

En we lazen een briefje wat op de muur van de schaapskooi hangt. Daar wordt elke dag op vermeld waar de herder met de kudde naar toe is. Duidelijk was in ieder geval wel dat dat niet op de grote vlakte vlakbij de schaapskooi was. Die was helemaal leeg. We besloten de grote schaapsweide over te steken:

Schaapsweide Loenermark

Uiteraard zijn die twee mensen andere wandelaars, want zo kan ik mezelf niet op de foto krijgen. Wel leuk om op zo’n grote vlakte te lopen. En daarbij zulk heerlijk weer! Alleen toch wel jammer: geen schaap te zien! Tot nu toe had ik op dierendag alleen nog maar dat paard-met-veulen gezien…..
We besloten weer terug te lopen. Nu kon je de nieuwe schaapskooi goed zien liggen en ook de oude lag daar nog steeds zo mooi:

Oude en nieuwe schaapskooi op Loenermark

Toen we weer terug waren bij de auto, hadden we wèl heel veel sporen van dieren gezien, maar geen dieren zelf. Rond de parkeerplaats was de grond losgewoeld door de wilde zwijnen. Dat is overal op de Veluwe zo. Een groot probleem, waar natuurlijk wel een oplossing voor zou zijn maar ja….  Midden in die losgewoelde aarde zette ik dan nog maar een ander schilderij. Juist een paar uur geleden gekocht op die rommelmarkt. Een tapisserie-hert wat natuurlijk helemaal thuishoort in deze omgeving:

Tapisserie schilderij hert

Tenslotte haalde ik nog een laatste nieuwe aanwinst uit de auto, om die in deze bijzondere omgeving te fotograferen. De prachtige staart van deze geborduurde vogel doet me denken dat dit wel eens een paradijsvogel zou kunnen zijn. Een vrije vogel, die kan vliegen waar hij wil en geen pijlen hoeft te volgen.

Tapisserie vogel

Voor ons werd het tijd om dit paradijselijke plekje weer te verlaten. Terug naar de drukke stad (wat me niet altijd meevalt). Geen dieren gezien, wel drie mooie tapisserie-schilderijen gekocht. En nu is het zondag en is het weer omgeslagen. Voor de schapen op de Loenermark wordt goed gezorgd, de zwijnen en herten hebben een groot Veluws gebied waar ze lekker hun gang kunnen gaan, de vogels kunnen vliegen waar ze willen. Af en toe wil ik wel eens wat dieren zien, en wil ik jaloers zijn op hun mooie en rustige omgeving. Hoewel ik ze gisteren niet in het echt heb gezien, heb ik ze in geborduurde versie toch in huis:

Drie tapisserie schilderijen dieren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

De mooiste breipatronen

Vier windstreken

Afgevallen blaadjes en een patchworkje

Alfabet leren en borduren

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen