Drie oude klederdrachtkaarten


Vroeger was het duidelijk: je werd geboren in bijvoorbeeld Zuid Beveland, Walcheren of Staphorst, en daar woonde je dan de rest van je leven. En je droeg de kleding van jouw dorp of streek.
Tegenwoordig is het wat ingewikkelder. Je krijgt wel het paspoort van het land waar je bent geboren, maar soms is dat niet het thuisland van je ouders. Maar om een lang verhaal kort te maken: op koningsdag kreeg mijn oudste nicht nu ook de Nederlandse nationaliteit. Nadat ze eerst een procedure had doorlopen om dat aan te vragen. In New York maakte ze een mooie ceremonie mee en per mail zeg ik tegen haar: hoera!
Deze drie kaarten kocht ik gister op koningsdag. Mooie vrouwen, zoals er nu ook zoveel mooie vrouwen zijn. Ieder in eigen kleding of kostuum. Vrouwen kunnen zo prachtig mooi zijn! Vind ik leuk om eens te zeggen, omdat ik trots ben op m’n Nederlandse nicht en blij ben met zoveel andere vrouwen in mijn leven! Mooie vrouwen!

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Drieduizend blogjes lang

Elizabethan pracht en praal

Boeken over babykleertjes

Terugblik op mijn handwerken

Reacties

  1. Marion Strik zegt:

    Mooi zeg, de Zeeuwse drachten zijn van rond 1910 of eerder, die van Staphorst vind ik ook altijd heel mooi. Ik heb 2 poppen aangekleed in de gewone dracht van Staphorst, 1 staat bij mijn moeder, 1 bij mijn dochter, zelf heb ik er 1 aangekleed in de lichte rouwdracht. Zo leuk om te doen.

    • Margriet zegt:

      Hoi Marion, Wat leuk dat je dat kunt en doet. En ik vind het ook waardevol, dat mensen zoals jij dat doen en op die manier de streekdracht voor volgende generaties in herinnering houden! Bijzonder dus dat er niet alleen een pop bij je moeder staat, maar ook één bij je dochter!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen