Duitse boeken over Kant

In 1894 verscheen in Leipzich een fraai boek met een overzicht van de vele technische mogelijkheden voor kantklossen. De duidelijke tekeningen zijn zoals deze gebruikelijk waren aan het eind van de 19e eeuw, en zoals ze ook in de encyclopedie van Dillmont te zien zijn. Mooie gedetailleerde tekeningen en voor die tijd ook fraaie foto’s van prachtige kant. Bijna honderd jaar later werd hiervan een herdruk gemaakt, en dat is het Handboek der Spitzenkunde.

In 1987 was een internationale Kanttentoonstelling in Beieren aanleiding tot een uitgebreide studie naar de geschiedenis van de kant en verscheen het boekje Internationale Spitzensammlung Nordhalben.

In 2015 werd de geschiedenis van de Vlaamse kant in de Oud-Katholieke kerk in Nordstrand onderzocht en verscheen daarover een fraaie uitgave.

Dus een oud boek, van meer dan een eeuw geleden maar opnieuw uitgegeven. En nieuwere boeken, naar aanleiding van tentoonstellingen. En in onze tijd verschijnen er gewoon tijdschriften en daar staat ook van alles in. Van geschiedenis tot verenigingsnieuws en daartussen allerlei patronen voor kant-vernieuwingen zoals op de tijdschriften Die Spitze is te zien.

Deze boeken en een paar tijdschriften plaats ik in m’n shop, als een soort steekproef van het vele wat er natuurlijk ook in Duitsland is verschenen op het gebied van Kant (Kl√∂ppelspitzen).

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Creatief huisje

Borduren op stramien

Hema breiboeken

Leren naaien

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen