Een borduurwerkje van een oud patroon

Gistermiddag begon ik aan een borduurwerkje met wol. Ik koos het motief uit één van m’n boeken die nog niet in m’n shop staan. Een goed moment om hier ook te laten zien dat borduren met wol meestal gedaan wordt op een ondergrond van stramien. Ook de grote gobelins (die ik eerder deze week noemde) worden op dit stramien gewerkt. Ik haalde mijn gobelin van de muur en toen ik dat toch had gedaan gebruikte ik het ook even als achtergrond voor de Colchicum autumnale. Dit is een droogbloeier die ik van plan was als kale bol dit weekend mee naar België te nemen. Maar hij bloeit nèt iets te vroeg, ondanks de mooie naam ‘Herfsttijloos’. Niks is ècht tijdloos, hoewel die oude gobelins en die oude motieven wel een beetje in die richting lijken te gaan.

Ik borduur mijn kussentje nog snel af want ik wil het meenemen en weggeven. Het boek heeft oude mozaieken uit de eerste eeuwen van de christelijke geschiedenis omgezet in borduurpatronen. Dat past bij een gedachte die ik had voor dit kussentje, namelijk iets ouds en tijdloos te borduren.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Twee ingelijste merklappen

Doorgeschoten sla

Lijnen

Borduurwerken van Mies Bloch

Comments

  1. Ik kan bijna niet geloven dat jouw Colchicum autumnale nu pas bloeit (en je noemt het zelfs “iets te vroeg”). Ik heb er verschillende in de tuin staan en meestal laten ze eind augustus/begin september hun bloemen zien. Het lijkt als vuurwerk, de ene na de andere bloem verschijnt terwijl de eerst uitgekomen bloemen (zeker als het regent) snel verwelken. Met een zonnige periode dit jaar heb ik ontdekt dat een vroeg afgeknipte bloem het nog wonderwel lang doet in een vaas tussen allerhande wild geplukt spul. Alhoewel het een “droogbloeier” is vind ik hem in de tuin ook heel erg mooi.

    • Margriet Hof zegt:

      In m’n tuin zijn deze herfsttijlozen al wel uitgebloeid, maar ik had deze eind september gekocht als binnen-droogbloeier. Op advies had ik hem eerst een nog een flinke tijd koel weggelegd (om de bloei te vertragen), maar toen ik zag dat hij begon uit te lopen heb ik hem binnengehaald. M’n poging om hem als kale bol mee te nemen als kadootje was daarmee mislukt. Maar je hebt gelijk hoor, het is gewoon een herfstbloem, die in september en oktober meestal bloeit. Bedankt voor de tip om bloemen vroeg af te knippen, om te voorkomen dat ze zo snel verwelken buiten. Mijn bol gaat straks ook de tuin in!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen