Even naar Deven-ter

straatje in Deventer in december
Een enkele keer bestel ik zelf ook een boek ‘via internet’ en ik weet dus hoe het voelt dat er dan weer € 3,50 aan verzendkosten bijkomen. Soms is dat niet leuk. Als een boekje 6 euro kost bijvoorbeeld en er dan nog weer de helft van dat bedrag aan porto bijkomt. Ik vind het zelf ook niet altijd leuk om dat te berekenen.
Maar soms moet je je er gewoon niks van aantrekken. Alles kost geld en de post ook. Such is life. En iets gewoon thuisbezorgd krijgen zonder dat je zelf op sjouw hoeft heeft natuurlijk ook zo z’n voordeel (en daar hangt dus een prijskaartje aan).
(overigens is de post in december wat goedkoper en daarom ben ik ook naar hartelust kleine borduurwerkjes aan het uitdelen: ik plak er gewoon een kerstpostzegel op en kan zo meerdere mensen blij maken!)

Maar soms is het leuk om een boek zelf op te halen! Dan heb je gewoon niks Ingepakt boekmet de post te maken en spaar je die extra kosten uit. Af en toe krijg ik een mailtje van iemand die graag een boek wil ophalen en dat is altijd gezellig. Even een praatje maken. En nu weet ik ook hoe dàt voelt, want ik ging dat zelf vanmiddag ook eens uitproberen. Ik had een bepaald boek besteld ‘via internet’ en dat kon ik ophalen in een naburig stadje. Ik woon vlakbij een station dus ik ging met de trein. Bij het uitchecken zag ik dat het ritje van tien minuten me   € 1,70 had gekost. En de terugweg was even duur. Samen dus € 3,40. En als ik het boek had laten opsturen, dan had me dat € 3,45 gekost!
Dat vond ik zò grappig!

Natuurlijk kostte het me wel wat tijd, maar ik had een vrije middag en de zon scheen en ik had gewoon zin om even in dat stadje rond te lopen. Eén van de leukste Hanzestadjes van ons land: Deventer! Overal zag ik posters hangen die de 25e editie aankondigen van het evenement waarmee dit stadje elk jaar stromen toeristen trekt: het Dickens-festival! Dan lopen maar liefst 950 personen rond in historische negentiende eeuwse kleding. En daar komen 150.000 mensen naar kijken. Als je een liefhebber bent van die historische kleding dan is een bezoek aan Deventer tijdens het Dickens-festival zeker de moeite waard!

Het boek wat ik ophaalde ik óók heel erg de moeite waard. Ik hou het nog even apart maar ga het op een geschikt moment nog wel laten zien. Eén van de mooiste boeken op handwerkgebied…..
(en ja: ik ben ook wel een beetje mal om voor één boek naar Deventer te gaan, maar dat vond ik nou eens gewoon leuk!)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Meneer de Uil

Geschiedenis van het kostuum

Voorjaarsbloemen

Cuna-handwerk in kerstkleuren

Reacties

  1. Hallo Margriet, Dat gevoel over de portokosten ken ik maar al te goed. Ik ben fan van (de inmiddels overleden Franse zanger) Georges Moustaki en verzamel alles wat ik maar over hem kan vinden om vervolgens op mijn website te publiceren. Maar zó jammer: Hij is in Nederland veel minder bekend dan in Frankrijk. Dus meestal schaf ik via internet in Frankrijk (of soms nog véél verder) aan. Met torenhoge verzend- en administratiekosten. Ooit reden we “eventjes” helemaal naar Lille om de nieuw uitgegeven verzamelbox met 10 cd’s aan te schaffen. Gezellig winkelen en als we de benzine niet rekenen een voordeel van wel 100 euro!
    Alvast prettig weekend.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen