Flower Fairy

Flower fairy Skylla

Hebben jullie de Flower Fairies van Cicely Mary Barker wel eens gezien? Er zijn er vele en ze zijn allemaal even mooi! De tekeningen van deze Engelse kunstenares werden voor het eerst gepubliceerd in de jaren twintig van de vorige eeuw, en daarna zijn deze typisch Engelse illustraties vele malen vermenigvuldigd. Er zijn ook borduurpakketten van gemaakt en één daarvan heb ik vroeger wel eens geborduurd. Dat was een enorme klus (telkens een uur studeren, en dan mocht ik van mezelf een kwartiertje borduren…. ik weet het nog goed!) Nu plaats ik een borduurwerk van één van deze beroemde afbeeldingen in de shop. Het is de afbeelding van de Skylla, ofwel Sterhyacinth. In dit uitbundige voorjaar bloeit dit helblauwe bloempje nog, maar op veel plekken is het ook al uitgebloeid. Het is een bolgewas wat meestal als één van de eersten bloeit.
Bij elke tekening van een Flower Fairy hoort ook een gedichtje, wat de kunstenares zelf maakte. In de leuke boekjes die van haar werk zijn gemaakt staan die afgedrukt. Bij de Sterhyacinth is de eerste regel: “Scilla, Scilla, tell me true, Flower Fairy SkillaWhy are you so very blue?” Ik kon laatst nog eens zo’n boekje kopen maar was vergeten dat ik thuis al een zelfde exemplaar had. Omdat het zo leuk is om bìj het borduurwerk ook het boekje aan te bieden, plaats ik m’n dubbele exemplaar ook in de shop. Daar staat ook het volledige gedichtje in.
Voor de goede orde nog even: Op deze blog zijn twéé borduurwerken te zien. De foto van het handwerk tussen de blauwe bloempjes maakte ik vorige week al ergens anders en kan ik niet overdoen want ik zie die blauwe bloempjes nu niet meer. Het foto’tje hiernaast is van het exemplaar in de shop. En ook al zijn de bloempjes bijna uitgebloeid: dit prachtige borduurwerk kan nog heel lang mee!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Merkwaardigheden van Hindeloopen

Ariadnes 1970

Bloem van Clivia

Clivia

Naaldbinding, een zeer oude techniek


Terug naar blog om daar verder te lezen