Gehaakt koord in golvende lijnen

Een gehaakt kleedje met golvende lijnen: dat is wel héél apart! Je ogen willen de lijnen gaan volgen, en je vraagt je af hoe dit nou toch is gemaakt?
Het is heel anders gehaakt dan de kleedjes die we meestal zien en het boeit gelijk vanaf de eerste blik.
Dit kleedje lag als een leuke verrassing op mij te wachten toen ik thuiskwam na een paar dagen weg. En dan wil ik er natuurlijk gelijk even mee bezig zijn. Eerst maar eens op tafel leggen, met een kopje bijkom-thee erbij.
En daarna het boekje Gehaakt Koord opgezocht in m’n voorraad. Dat boekje ligt al een tijdje te wachten tot ik er een geschikt bijpassend kleedje bij had. Toch vraag ik me af of de hoofdbanen van dit mooie kleedje wel hetzelfde zijn als het gehaakte koord wat in het boekje als basis dient voor de kleedjes. Deze hoofdbanen lijken wel wat breder te zijn. Zou dit dan Roemeens haken zijn?
Maar het maakt niet uit: het kleedje is prachtig, en het boekje gaat nu in m’n shop. Ik heb er twee exemplaren van. Het past goed bij de trend om nieuwe haak-vormen te herontdekken, en dan te realiseren dat generaties vóór ons zò vindingrijk waren en de prachtigste dingen maakten! Leuk om bij aan te sluiten.
Het boekje heeft een groot patroonblad, en beschrijft de drie steken die nodig zijn om gehaakt koord te verbinden: de Tullesteek, de Rozetsteek, en de Damsteek.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kussen in herfstkleuren

Geborduurd kleedje met drie appels

“Thanks mom”

Randje bij het servies

Oude haaktijdschriften

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen