Gehaakte tasjes

Gehaakte tasjes

De bovenste twee tasjes kocht ik afgelopen zomer in een creatief winkeltje in het noorden van het land, toen ik daar het quiltfestival bezocht. Ik had zo’n model nog nooit eerder gezien en was er gelijk van gecharmeerd. Ik besloot beide tasjes te kopen om ze te kunnen namaken. Ik liet ze aan m’n zus zien die ze ook gelijk wilde namaken. “Leuk als kadootje!” zei ze. Ze googelde even en vond al gauw een link met (Engelse) beschrijving. Die mailde ze aan me door maar ik was al begonnen met grijze gemeleerde wol. Zonder die beschrijving had ik helemaal niet door dat deze tasjes vanaf de bodem worden opgebouwd (rondgehaakt). Ik haakte gewoon een voorkant en een achterkant met de bedoeling om die aan elkaar te naaien. Dat naaien had dus niet gehoeven, als ik die beschrijving had gelezen. Bij het turqoise tasje deed ik het wel goed. Het leuke van het grote model is het ingehaakte handvat: van stokjes ga je gewoon over op vasten. Het gedeelte bòven het handvat wordt dubbelgevouwen na het haken, voor extra stevigheid. De tasjes die ik zelf kocht, wil ik weer doorverkopen en plaats ik in m’n shop. Voor de tasjes die ik zelf maakte heb ik al een bestemming: ze zijn inderdaad leuk als kadootje!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Buiten spelen

Rond gehaakt kleedje in perlegaren

Haken met perlé garen

Crochet Along langs de bollenroute

Gehaakte dekentjes: oud en nieuw

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen